x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la biroul lui Marin Condescu. Liderul sindical este acuzat de delapidare și spălare de bani

Percheziţii la biroul lui Marin Condescu. Liderul sindical este acuzat de delapidare și spălare de bani

15 Noi 2013   •   15:57
Percheziţii la biroul lui Marin Condescu. Liderul sindical este acuzat de delapidare și spălare de bani

Noi percheziţii au loc, vineri după-amiază, la biroul de la Federaţia Naţională Mine Energie pe care Marin Condescu îl are la Târgu Jiu, în aceeaşi clădire în care se află şi sediul clubului de fotbal Pandurii, care a fost percheziţionat de mai multe ori în ultima perioadă.

La descinderi participă poliţişti de la IPJ Gorj, aceştia venind la biroul liderului sindical în jurul orei 14.00, în sediul Federaţiei Mine Energie aflându-se şi Condescu, potrivit Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că oamenii legii ar urma să ridice din biroul lui Condescu calculatorul pe care acesta îl foloseşte atât în calitate de lider sindical, cât şi ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reţinut, marţi seară, pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, fiind acuzat că a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi că a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu, trei contracte de cesiune cu firma Edenred România SRL Bucureşti, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, au fost falsificate, având ca dată a încheierii lor 23 martie 2011, 6 aprilie şi 29 septembrie 2011.

Joi seară, Tribunalul Gorj a respins propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Gorj de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Marin Condescu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul vicepreşedintelui Clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Viorel Temelescu, şi el reţinut în aceeaşi seară cu Condescu.

Marin Condescu a declarat, joi seară, după ce Tribunalul Gorj a respins propunerea de arestare preventivă a sa, că acuzaţiile ce i-au fost aduse de procurorul de caz au fost formulate de "cel mai abject om" pe care l-a cunoscut până acum.

"S-a făcut dreptate, dar permiteţi-mi să vă spun pe această cale că am asistat astăzi la acuzaţiile celui mai abject om pe care l-am văzut vreodată în viaţa mea. A făcut afirmaţii care nici măcar nu au fost făcute de mine, cum că m-aş fi lăudat cu cunoştinţele mele referitoare la domnul preşedinte Băsescu şi domnul Ponta", a spus Condescu.

×