x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Consiliul Judeţean Braşov. Aristotel Căncescu, dus la DNA

Percheziţii la Consiliul Judeţean Braşov. Aristotel Căncescu, dus la DNA

06 Oct 2014   •   08:32
Percheziţii la Consiliul Judeţean Braşov. Aristotel Căncescu, dus la DNA
UPDATE 13:04 - Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Cănescu, a fost luat de procurorii DNA şi dus la sediul Direcţiei din Braşov pentru audieri. Căncescu este acuzat de corupţie.
-------------------------------------

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Braşov, la domiciliul preşedintelui Aristotel Căncescu şi la locuinţa vicepreşedintelui instituţiei, Mihai Popa, într-un dosar privind achiziţii publice.

Citeşte comunicatul DNA

În dosar mai sunt implicaţi oameni de afaceri şi mai mulţi funcţionari publici.

Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că Aristotel Căncescu este acuzat că ar controla întreaga activitate de atribuire a contractelor de achiziţii publice unor 'firme de casă', de la care primea în schimb bani, sau că plătea lucrări neexecutate ori supraevaluate. Unul dintre contracte - pentru firma Gotic - ar fi fost majorat cu peste 1000%.

Purtătorul de cuvânt al CJ Braşov, Mihaela Chicomban, a declarat pentru Agerpres că luni dimineaţă, când a ajuns la serviciu, a observat că uşile biroul preşedintelui CJ Aristotel Căncescu şi al vicepreşedintelui Mihai Popa erau sigilate.


×