x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspiciuni de fraudă la Bacalaureat. Procurorii fac percheziţii la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. Conducerea şcolii a fost DEMISĂ

Suspiciuni de fraudă la Bacalaureat. Procurorii fac percheziţii la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. Conducerea şcolii a fost DEMISĂ

de Veronica Micu    |    01 Iul 2013   •   16:12
Suspiciuni de fraudă la Bacalaureat. Procurorii fac percheziţii la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. Conducerea şcolii a fost DEMISĂ

Poliţiştii şi procurorii din Parchetul Capitalei fac percheziţii în acest moment la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, existând suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi Literatura română la Bacalaureat 2013. Conducerea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită după ce subiectele de la română au apărut pe Internet înainte de începerea examenului.

În acet moment, procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii, efectuează percheziţii la un liceu situat pe raza sectorului 5 din Bucureşti, într-o cauză privind o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă.

"Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă (accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi)," se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

IŞMB a schimbat comisia de bacalaureat din centrul de examen de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu"

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis luni schimbarea întregii comisii de bacalaureat - 5 persoane -, precum şi a celor 32 de profesori supraveghetori de la centrul de examen din Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi eliberarea din funcţii a directorului şi a directorului adjunct ai instituţiei de învăţământ, ca urmare a percheziţiei efectuate de o echipă a Poliţiei.

Potrivit unui comunicat de presă, IŞMB a mai decis eliberarea din funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr. 178 a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen "Dimitrie Bolintineanu".

"IŞMB va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul Dimitrie Bolintineanu, care va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013", precizează comunicatul de presă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat luni printr-un comunicat că împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, efectuează percheziţii la un liceu din sectorul 5 din Bucureşti, într-o cauză privind o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă.

Percheziţiile au vizat ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă, accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi, precizează sursa citată.


×