x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE I Directorul Operei Române, Răzvan Dincă, arestat

UPDATE I Directorul Operei Române, Răzvan Dincă, arestat

12 Mai 2015   •   10:40
UPDATE I Directorul Operei Române, Răzvan Dincă, arestat
Sursa foto: Răzvan DINCĂ
UPDATE - Directorul Operei Române, Răzvan Ioan Dincă, şi un alt angajat al instituţiei au fost reţinuţi de procurori, în noaptea de marţi spre miercuri, în dosarul în care mai mulţi funcţionari ai Operei sunt suspectaţi de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Ştirea iniţială - În această dimineaţă, au loc percheziţii la Opera Naţională din Bucureşti. Directorul instituţiei, Răzvan Ioan Dincă, a fost reţinut şi condus la Sectia 1 de Poliţie, pentru audieri. Este acuzat de abuz de serviciu

Sunt vizate unele achiziţii realizate de către conducerea Operei Naţionale, cu ocazia renovării clădirii, în ianuarie 2014. Anchetatorii au ridicat documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la acele achiziţii suspecte, potrivit ANTENA 3.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii.

Răzvan Dincă, directorul Operei Naţionale din Bucureşti

În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!".

A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

×