x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Primăria Cluj-Napoca. Procurorii DNA verifică documente dintr-un proiect european de implementare a unui sistem de ticketing

Percheziţii la Primăria Cluj-Napoca. Procurorii DNA verifică documente dintr-un proiect european de implementare a unui sistem de ticketing

10 Noi 2015   •   11:03
Percheziţii la Primăria Cluj-Napoca. Procurorii DNA verifică documente dintr-un proiect european de implementare a unui sistem de ticketing
Sursa foto: Emil Boc / Foto: Karina Knapek/Intact Images

DNA verifică la Primăria Cluj-Napoca documente referitoare la proiectul de ticketing, care este realizat în prezent de municipalitate cu bani europeni, dar anchetatorii fac şi verificări în teren, în staţiile în care au fost montate aparatele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, în cursul dimineţii de marţi s-a primit solicitarea, din partea DNA Cluj, de a verifica o serie de informaţii în legătură cu implementarea acestui proiect european.

"Este vorba de proiectul de ticketing pe care Primăria îl are în acest moment în implementare în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi care trebuie să se finalizeze până la sfârşitul acestui an. În cadrul proiectului de ticketing există o componentă de software care prevede montarea unui sistem electronic şi a unui program care să gestioneze întreaga bază de date a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca precum şi parte de hardware care se referă la dotarea tuturor mijloacelor de transport în comun cu validatoare care să coincidă şi să corespundă tehnic cu sistemele de eliberare a tichetelor şi practic odată implementat acest proiect se schimbă conceptul de transport pe călătorie în transport pe unitate orară', a spus Oana Buzatu.

Ea a precizat că în acest moment nu există informaţii că o persoană anume ar fi vizată de cercetări.

Astfel, reprezentaţii din cadrul primăriei care sunt responsabili în acest proiect au pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate. De asemenea, anchetatorii s-au deplasat inclusiv în teren pentru a vedea cum a fost implementat proiectul.

"Aşteptăm să vedem dacă au nevoie de alte informaţii. În acest moment nu există altceva decât o solicitare de punere la dispoziţie a unor informaţii", a precizat Buzatu.

Noul sistem de ticketing, complet automatizat şi care face posibilă achiziţionarea de cartele sau bilete de călătorie pentru transportul în comun din Cluj-Napoca, a început să funcţioneze din data de 9 septembrie. Proiectul a fost realizat printr-un proiect european cu o finanţare de 33 de milioane de lei.

Cele 61 de automate de eliberare a biletelor au intrat în funcţiune treptat, pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie.

Proiectul vizează folosirea unor carduri pe lângă bilete. Noile carduri sunt echipate cu memorie locală şi microprocesor, care comunică wireless cu cititorul de carduri. Cardul conţine o interfaţă de comunicaţie radio şi memorie, este garantat pentru cel puţin 100.000 de cicluri încărcare-descărcare, durata medie de viaţă fiind de cel puţin 5 ani. 

Proiectul de ticketing a început în iunie 2013, licitaţia pentru realizarea sa, organizată de Primăria Cluj-Napoca, fiind câştigată de asocierea dintre SC Ramb Sistem SRL şi SC CS Vision SRL.

Sursa: Agerpres

COMUNICAT DNA:

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2012 – 2015. În cursul zilei de 10 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în municipiul București și județele Cluj și Brașov, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și a Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca"

×
Subiecte în articol: dna emil boc perchezitii cluj napoca primarie