x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PERCHEZIŢII la firme legate de studiourile Media Pro Buftea, într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Prejudiciul se ridică la cinci milioane de euro

PERCHEZIŢII la firme legate de studiourile Media Pro Buftea, într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Prejudiciul se ridică la cinci milioane de euro

01 Apr 2014   •   10:45
PERCHEZIŢII la firme legate de studiourile Media Pro Buftea, într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Prejudiciul se ridică la cinci milioane de euro
UPDATE 13:16 - Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizează, într-un comunicat, că percheziţiile efectuate astăzi, în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală, "nu vizează locuinţa numitului SÂRBU ADRIAN şi nici sediul PRO TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopopescu, nr.109, sectorul 2".

"Percheziţiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenţă contabilă necesare probatoriului şi soluţionării cauzei. În cauză s-a început urmărirea penală in rem. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti", se mai arată în comunicatul Parchetului.

CITEŞTE Reacţia lui Adrian Sârbu, în urma percheziţiilor din această dimineaţă
.....................................

Poliţiştii fac, la această oră, 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro. Printre firmele suspectate s-ar afla şi PRO TV. Potrivit Antena3, percheziţii ar avea loc şi la domiciliul lui Adrian Sârbu şi la studiourile Media Pro din Buftea. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Antena3, că, potrivit informaţiilor pe care le are, percheziţiile au legătură cu firmele care au colaborat strâns cu studiourile de la Media Pro, Buftea.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În această cauză, 30 de societăți comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Printre firmele suspectate se află şi trustul MEDIA PRO.

Peste o sută de polițiști participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

Contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, s-a încheiat în 2013, după ce acesta și-a depus demisia din funcția de președinte CME, în luna august.

"Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME", anunţa în august Central European Media Enterprises Ltd. (CME)

×