x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Romstrade şi Blue Air: Nelu Iordache, audiat de procurorii DNA

Percheziţii la Romstrade şi Blue Air: Nelu Iordache, audiat de procurorii DNA

29 Noi 2012   •   09:27
Percheziţii la Romstrade şi Blue Air: Nelu Iordache, audiat de procurorii DNA
Sursa foto: realitatea.net

Procurorii anticorupţie fac percheziţii la firmele Romstrade şi Blue Air, deţinute de Nelu Iordache, într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri în cazul lucrărilor la autostrada Arad - Nădlac. Prejudiciul în aceast dosar s-ar ridica la 6 milioane de euro. La această oră, omul de afaceri este audiat de procurorii DNA.

CNADNR a reziliat pe 22 noiembrie contractul pentru construirea primului tronson din autostrada Arad-Nădlac. Contractul a fost reziliat din cauza întârzierii lucrărilor. Finanţarea este asigurată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă reziliera contractului "Proiectare şi execuţie Autostrada Nădlac - Arad şi drum de legătură, Lot 1, km 0+000 - km 22+218", semnat cu asocierea Romstrade - Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct. Menţionăm că în data de 08.11.2012, CNADNR a transmis înştiinţarea de reziliere a contractului în conformitate cu prevederile sub-clauzei 15.2 din condiţiile speciale ale contractului. Decizia de transmitere a Înştiinţării de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor - în principal în ceea ce priveşte progresul înregistrat în derularea lucrărilor - dar şi referitor la alte deficienţe constatate", se arată într-un comunicat transmis de CNADNR.
     
Construcţia autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de apropae 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.
  
Lucrările au început în toamna anului trecut, termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrăzii Nădlac-Arad fiind anul 2013.

×