x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, unde rector e soția lui Sorin Frunzăverde

Percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, unde rector e soția lui Sorin Frunzăverde

09 Iul 2015   •   11:26
Percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, unde rector e soția lui Sorin Frunzăverde
Sursa foto: Foto: expressdebanat.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), împreună cu polițiștii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi SRI Caraș-Severin, cu sprijinul Jandarmeriei. au descins în această dimineață în mai multe locații, simultan, pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, unde rector este Doina Frunzăverde, soția președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

Este vorba despre 18 percheziții, iar oamenii legii vizează atât locuințele unor profesori universitari, cât și sediul instituției de învățământ, potrivit expressdebanat.ro.

La universitatea reșițeană au mai avut loc acțiuni ale oamenilor legii în trecut, fiind ridicate mai multe probe din cabinetele cadrelor didactice. Conform sursei citate, două dintre persoanele vizate sunt profesorii Florin Franț și Irina Oriol, ambii de la Facultatea de Științe Economice și Administrative.


Foto: expressdebanat.ro

Ancheta a început anul trecut și a monitorizat profesori despre care existau informații că vând examene sau intervin pentru „rezolvarea” de examene. În această dimineață a fost realizat un flagrant uneia dintre profesoare, care a primit în plic 300 de lei pentru a interveni pe lângă un alt profesor pentru un examen. Sunt anchetați șapte profesori care în repetate rânduri ar fi primit bani sau ar fi intervenit.

Vizat de anchetă este și Marian Mihăilă, președintele senatului universității, unul dintre oamenii de încredere ai președintelui CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Marian Mihăilă, fost ofiţer SIE, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul fostului vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, Cătălin Șerban. Vizat este și decanul de la catedra de Științe Sociale.

Profesorii urmează să fie audiați și duși la București pentru continuarea anchetei.

×