x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PERCHEZIŢII la studiourile MEDIA PRO din Buftea. Procurorii acuză operaţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani

PERCHEZIŢII la studiourile MEDIA PRO din Buftea. Procurorii acuză operaţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani

08 Iul 2014   •   08:14
PERCHEZIŢII la studiourile MEDIA PRO din Buftea. Procurorii acuză operaţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani

Anchetatorii au descins, în această dimineaţă, la 66 de firme şi la studiourile Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

"La această oră, poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pun în executare 26 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În fapt, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA-ului şi impozitului pe profit.

Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit documentului, la acţiune participă 90 de poliţişti şi trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere.

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

×