x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Perfecţionismul şi sinuciderea. De ce sunt cele două interconectate

Perfecţionismul şi sinuciderea. De ce sunt cele două interconectate

31 Iul 2017   •   16:45
Perfecţionismul şi sinuciderea. De ce sunt cele două interconectate

Sinuciderea este o problemă complexă şi poate fi atribuită unui singur factor, trăsăturile de personalitatea, inclusiv perfecţionismul, după cum arată un studiu publicat de The Independent.

Cercetătorii de la Universitatea din Western Ontario au intervievat prietenii şi familiile oamenilor care au comis suicid şi au aflat că 56% dintre aceştia simţeau o presiune externă interpretată ca fiind o cerere pentru perfecţiune.

“Presiune generată sau cu bază socială de a fi perfect reprezintă o parte a personalităţii premorbide a persoane predispuse la idei şi încercări de sinucidere”, explică studiul.

Studii similare efectuate în 2013 au descoperit că 68% dintre adolescenţii care au comis suicid erau cunoscuţi pentru că aveau cerinţe şi aşteptări ridicate, caracteristici comune ale perfecţionismului.

Din punct de vedere psihologic, perfecţionismul poate fi conceptualizat ca fiind ruptura dintre cine eşti şi cine îţi doreşti să fii. Astfel, perfectionismul poate fi văzut ca fiind o bariera între tine şi fericire.

×
Subiecte în articol: sinucidere perfectionism studii