x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Performanta - Jurnalul National, record de audienta

Performanta - Jurnalul National, record de audienta

18 Oct 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Aproape jumatate de milion de cititori! Mai exact, 491.100. Atat a certificat pentru Jurnalul National ultimul val SNA. Record absolut pentru intreaga istorie a cercetarilor presei scrise din Romania. Istoria Studiului National de Audienta a inregistrat in cel mai recent val de masuratori un nou record. Acesta apartine tot Jurnalului National, care si-a imbunatatit performanta stabilita anterior.
EVOLUTIA TIRAJULUI JURNALULUI NATIONAL
EVOLUTIA AUDIENTEI JURNALULUI NATIONAL
Aproape jumatate de milion de cititori! Mai exact, 491.100. Atat a certificat pentru Jurnalul National ultimul val SNA. Cresterea cu 102.900 de cititori este un record absolut pentru intreaga istorie a cercetarilor presei scrise din Romania. Este un record cu atat mai important cu cat precedenta performanta de top ne-a apartinut tot noua.

102.900 DE NOI CITITORI. Daca in precedentul val SNA Jurnalul National castiga 100.300 de cititori, cresterea actuala este si mai mare: 102.900. Acest salt ne-a propulsat pe a treia pozitie in topul cotidianelor de informatie generala. Actualele rezultate se refera la o perioada de un an, mai exact ultima jumatate a anului 2003 si prima jumatate a acestui an. Adica doar jumatate din timpul scurs de la relansare, in care Jurnalul National a trecut prin cele mai importante evenimente din viata sa. Urmatoarele valuri SNA vor surprinde si rezultatele din cealalta jumatate a lui 2004, care vor confirma ascensiunea Jurnalului National.

CAMPANII DE PRESA SI CONCURSURI DE SUCCES. Prima a fost modificarea structurii de la sfarsitul anului trecut, concomitent cu cresterea numarului de pagini. Apoi a venit primul trimestru al acestui an, perioada in care Jurnalul si-a inzecit tirajul si vanzarile. A fost intervalul in care, din punct de vedere editorial, a oferit cititorilor sai cele mai interesante subiecte si campaniile de presa cele mai rasunatoare. In plus, cititorii au avut sansa de a participa la concursurile cele mai incitante. Au fost saptamani in sir in care tirajele au crescut continuu si in care cea mai frecventa intrebare care ne era adresata a fost "Unde o sa va opriti?". Ei bine, de fiecare data eram nevoiti sa raspundem ca nu ne vom opri. Si ne-am tinut de cuvant. Adica am mai "operat" cateva modificari: Editia de Colectie de luni a devenit un supliment separat de ziar, iar Suplimentul TV si-a schimbat formatul si a devenit o revista in toata regula, de 36 de pagini integral color. Si, peste toate, ne-am gandit ca sansele de a castiga premii mari - si foarte multe - n-ar strica nici unui cititor, asa ca am adaugat la aceasta reteta de succes cateva promotii de rasunet ("Ia-ti numar de Jurnalul!", "Toate 3"). Suplimente tematice In serie. Hotararea noastra de a nu ne opri este mai mult decat evidenta, pentru ca nu putem uita nici o clipa telul pe care ni l-am propus. Acela ca, in fiecare zi, sa fim cititi de cel putin un milion de romani. Asa ca Jurnalul National v-a oferit in ultimele luni suplimentele cele mai potrivite: Atena 2004, Euro 2004, Student 2004 sau Injectie directa - supliment auto. Iar acestea nu reprezinta decat inceputul unei frumoase povesti de succes. Povestea Jurnalului National. Care, in definitiv, este si povestea voastra, a cititorilor nostri.

PERFORMANT

"Aceste cifre nu sunt o surpriza pentru noi, sunt doar confirmarea pe care le-o datoram partenerilor nostri cand, la inceputul anului, le spuneam ca facem un business dinamic, performant si profitabil, toate trei in acelasi timp." - Mihai Craiu, Director General Jurnalul National

ANUL JURNALUL

"Ceea ce am facut cu Jurnalul National este cel mai important pariu pus si castigat vreodata. Cand vom avea datele SNA pentru tot anul 2004 cred ca vom ajunge acolo unde ne-am propus: Jurnalul National sa fie numarul 1 in Romania. Si, in fiecare zi, sa fie citit de un milion de oameni. La sfarsitul lui 2003, cand lucram la ziarul din ultima zi a acelui an, am zis ca, pentru noi, 2004 va fi Anul Jurnalul National. A fost ideea care ne-a urmarit pe mine si echipa Jurnalul National pe tot parcursul acestui an." - Marius Tuca, Director Jurnalul National

TANAR, DESTEPT SI CU BANI

Peste o treime dintre cititorii Jurnalului National sunt tineri. 33,5% dintre ei au varste cuprinse intre 14 si 34 de ani. Daca facem un pas mai departe, adica pana la limita a 44 de ani, procentul se ridica la 57,5%. In plus, peste trei sferturi dintre ei au absolvit cel putin liceul; aproape jumatate (41,1%) au studii universitare sau postliceale, ceea ce, in termeni reali, reprezinta o crestere cu 45.200 de persoane.
Una dintre cele mai importante cresteri din noul val de masuratori se refera la procentul intreprinzatorilor privati (patroni) sau persoane cu functii de conducere. Din totalul cititorilor de Jurnalul, 27,1% fac parte din aceste doua categorii.
Cat priveste veniturile, Jurnalul National poate starni invidia: in vistieria a 23,3% dintre familiile cititorilor nostri intra lunar peste 400 de dolari. Daca ne gandim si ca doua treimi dintre toti cititorii nostri traiesc in orasele mari (de peste 200.000 de locuitori), putem avea o imagine cuprinzatoare a lor: tineri, activi, educati, cu venituri mari. Adica tot ce-si poate dori un cotidian.

SUBIECTE PREFERATE

Cititorii Jurnalului National sunt interesati in mare masura de problemele importante din politica interna si internationala, economie si finante. De asemenea, paginile noastre tematice sunt foarte apreciate, fie ca este vorba despre ultimele descoperiri stiintifice, cele mai noi modele de automobile, evenimente sportive sau culturale, mondenitati sau retete culinare speciale. In momentele de relaxare, nu sunt uitate nici testele psihologice, jocurile, cuvintele incrucisate sau concursurile.
×
Subiecte în articol: observator jurnalul national