x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Personalul hotelier va fi instruit online

Personalul hotelier va fi instruit online

de Elena Stan    |    02 Mai 2012   •   19:16
Personalul hotelier va fi instruit online

Planurile Elenei Udrea pentru cheltuirea fondurilor europene continua nestingherite chiar si dupa ce aceasta a parasit fotoliul de ministru.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului aloca 7,7 milioane de lei fara TVA (9,3 milioane de lei cu TVA inclus) pentru realizarea Centrului National de Instruire online, potrivit anuntului de participare postat pe e-licitatie.ro. In acest sens, ministerul organizeaza o licitatie, la care doritorii pot depune oferte pana la data de 5 iunie, urmand ca in data de 12 iunie acestea sa fie deschise. Finantarea este asigurata din fonduri europene. “Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea unei platforme care sa permita furnizarea unei solutii de invatamant prin mijloace electronice, disponibile online pentru a permite formarea profesionala si evaluarea functionarilor publici, dar si in furnizarea unei solutii de invatamant, folosind aceleasi mijloace, in vederea formarii profesionale de baza a personalului ce ofera servicii turistice', potrivit caietului de sarcini. Cursurile online ale centrului au doua grupuri tinta. Primul set de cursuri se adreseaza functionarilor publici din cadrul autoritatii contractante, acestia fiind instruiti cu privire la achizitiile publice, 80 de ore, si managementul de proiect, cu 70 de ore. Cel de-al doilea set de cursuri se adreseaza personalului din firme ce activeaza in domeniul serviciilor turistice, cu precadere pentru receptioneri, barmani, ospatari si cameriste. Cursul pentru ei consta in cate 50 de ore de engleza, franceza si germana pentru activitati de turism.

Cursul trebuie sa fie autentic si util

Ofertantii au obligatia sa se asigure ca materialele care vor alcatui suportul de curs trebuie sa nu incalce drepturi de autor sau orice alte drepturi de proprietate intelectuala. Ministerul va primi un drept de proprietate asupra continutului educational multimedia dezvoltat la comanda in cadrul proiectului. Personalul folosit in materialele audio si video trebuie sa fie vorbitori nativi de limbi straine, iar scenele si imaginile utilizate in cadrul cursurilor trebuie sa aiba specific local (ex: obiective turistice din tara) pentru a oferi cursantului un mediu de lucru apropiat de cel in care isi desfasoara activitatea. Mai mult, materialele respective nu trebuie sa nu incite la discrari de niciun fel.

Conditii de participare

Firmele interesate de realizarea Centrului National de Instruire online trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, cifra medie de afaceri globala pe ultimii 3 ani (2009, 2010, 2011) trebuie sa fie egala sau mai mare de 14.000.000 lei. In cazul in care operatorul economic se incadreaza in categoria IMM acesta va beneficia de o reducere de 50% la nivelul privind cifra minima de afaceri, prezentand in acest sens o declaratie pe proprie raspundere. De asemenea, ofertantul trebuie sa prezinte un contract similar in cadrul caruia a furnizat si implementat sisteme software pentru educatie, de tip e-learning si in cadrul caruia ofertantul a livrat continut educational, a furnizat si implementa platforma e-Learning, a instruit utilizatorii sau a furnizat hardware.

Un proiect marca Elena Udrea

Centrul National de Instruire online este un proiect al MDRT finantat de Ministerul Comunicatiilor prin Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara III ­ Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public. Contractul de finantare a fost semnat in luna septembrie a anului trecut de Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii din acea perioada. “Sper ca implementarea proiectului va fi un succes si ca va contribui la cresterea nivelului profesional atat al functionarilor publici, cat si al angajatilor din turism, astfel incat, pe termen lung, sa creasca calitatea actului administrativ, dar si a serviciilor din turismپg, declara Elena Udrea. Cu ocazia semnarii contractului de finantare, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, spunea ca “proiectul e-learning este un instrument necesar pentru implementarea, si in Romania, a conceptului de invatare pe tot parcursul vietii.

×