x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pesta porcină s-a reactivat în judeţul Brăila. Au fost confirmate 17 noi focare

Pesta porcină s-a reactivat în judeţul Brăila. Au fost confirmate 17 noi focare

01 Aug 2019   •   15:27
Pesta porcină s-a reactivat în judeţul Brăila. Au fost confirmate 17 noi focare

Pesta porcină africană s-a reactivat în judeţul Brăila, pe parcursul lunii iulie fiind confirmate 17 noi focare, 16 în gospodării şi unul într-o exploataţie comercială, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

Virusul pestei porcine a reapărut în judeţul Brăila pe 3 iulie într-o gospodărie din comuna Vădeni, după care au mai fost confirmate focare pe raza comunelor Bărăganu, Chiscani, Ianca, Măxineni, Siliştea, Şuţeşti, Însurăţei şi Vădeni.

Până în prezent au fost eutanasiaţi în vederea lichidării acestor noi focare 433 de porci din gospodăriile populaţiei şi urmează să fie omorâţi şi porcii aflaţi în exploataţia comercială atinsă de virusul pestei porcine, aproximativ 3.300 de capete.

Brăila este judeţul unde au fost plătite cele mai mari despăgubiri pentru pesta porcină africană, respectiv 172.576.370 de lei pentru 3.337 de exploataţii, dintr-o sumă totală de 252.287.710 de lei de lei plătită la nivel naţional.

În judeţul Brăila au fost eutanasiaţi peste 200.000 de porci şi au fost stinse în total 140 de focare de pestă porcină, dintre care 11 în exploataţii comerciale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina Braila