x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 10 milioane de lei de la Guvern, pentru trei județe afectate în urma inundaţiilor

Peste 10 milioane de lei de la Guvern, pentru trei județe afectate în urma inundaţiilor

23 Iul 2020   •   12:53
Peste 10 milioane de lei de la Guvern, pentru trei județe afectate în urma inundaţiilor

Guvernul României, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), alocă peste 10 milioane de lei pentru județele Bistrița-Năsăud, Botoșani și Dâmbovița, afectate de inundații.

 

Potrivit unui comunicat transmis joi de MLPDA, Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri o Hotărâre privind alocarea a peste 10,57 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru 29 de unităţi administrativ - teritoriale din trei județe, afectate de calamități naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Bistrița-Năsăud, Botoșani și Dâmbovița, pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale.

Conform sursei citate, sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru cele trei județe.

 

 

×
Subiecte în articol: guvern inundatii