x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 3.000 de pensionari au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea

Peste 3.000 de pensionari au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea

23 Apr 2012   •   08:08
Peste 3.000 de pensionari au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea

Peste 3.000 de pensionari valceni au luat cu asalt Casa Judeteana de Pensii Valcea cu scopul de a-si recupera banii retinuti de Guvern drept cotizatie la fondul de sanatate, a declarat directorul institutiei, Gabriel Andreescu.

'Nu stiu cine i-a trimis la noi, pentru ca i-a trimis gresit. Nu noi am retinut banii respectivi. Casa de Pensii este obligata sa primeasca orice solicitare, dar le primim degeaba. Pana la aceasta data am primit peste 3.000 de solicitari, nu stim ce sa mai facem si cat vom mai rezista, pentru ca nu vor sa inteleaga. Le-am explicat tot ce era de explicat, dar degeaba. Le-am explicat ca deciziile Curtii Constitutionale produc efecte numai pentru viitor, neputand fi restituite sumele retinute pana acum. Am precizat de nenumarate ori ca decizia va intra in vigoare din luna mai, procentul de 5,5 urmand sa fie retinut numai veniturilor din pensii care depasesc 740 de lei', a declarat Andreescu.

El a adaugat ca 'au aparut si niste formulare foarte suspecte, care se vand pe terasa si la xerox-ul de langa institutie'', dar a precizat ca nu stie ''cine se afla in spatele lor''.

''Este clar ca e o actiune politica. Am cerut ajutorul Politiei atat pentru depistarea celor care-i incita, cat si a celor care au vandut aceste formulare'', a mai spus directorul Casei de Pensii Valcea. (Agerpres)

×