x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 4.400 polițiști de frontieră mobilizați pentru sezonul estival

Peste 4.400 polițiști de frontieră mobilizați pentru sezonul estival

02 Iul 2017   •   12:50
Peste 4.400 polițiști de frontieră mobilizați pentru sezonul estival

Peste 4.400 poliţişti de frontieră vor desfăşura în perioada sezonului estival, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, se arată într-un comunicat al IGPF, remis duminică AGERPRES. 

Conform sursei citate, Poliţia de Frontieră a luat mai multe măsuri pentru perioada sezonului estival, având în vedere creşterea numărului de turişti români şi străini în zona litoralului Mării Negre, în Delta Dunării şi staţiunile montane, dar şi a numărului mare de români care îşi petrec concediul în afara graniţelor ţării. 

"S-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei şi, în funcţie de valorile de trafic, se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră. 

De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă. 

Printre celelalte măsuri luate se numără desfăşurarea unor acţiuni comune la nivel local cu structurile Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române, dar şi colaborarea între Garda de Coastă şi ISU Constanţa pentru evenimentele de căutare şi salvare pe mare. 

"În Delta Dunării şi la Marea Neagră, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic", se mai spune în comunicat.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: sezon estival politisti de frontiera igpf