x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 500 de şoferi au rămas fără permis de conducere în noaptea de vineri spre sâmbătă

Peste 500 de şoferi au rămas fără permis de conducere în noaptea de vineri spre sâmbătă

de Mediafax    |    29 Oct 2011   •   14:56
Peste 500 de şoferi au rămas fără permis de conducere în noaptea de vineri spre sâmbătă

Peste 500 de soferi au ramas fara permis de conducere in cateva ore, in noaptea de vineri spre sambata, aproape 130 fiind cercetati pentru ca au condus beti si doi pentru ca au consumat droguri, alti 2.500 fiind amendati pentru depasirea vitezei legale.

Aproximativ 13.700 de soferi au fost testati cu aparatul etilotest in timpul actiunii de vineri noapte, 103 dintre acestia fiind verificati si pentru consumul de substante stupefiante, se arata intr-un comunicat de sambata al Politiei Romane.

In urma verificarilor au fost retinute 530 de permise de conducere, fiind constatate 186 de infractiuni si 5.126 de contraventii.

Dintre soferii care vor fi cercetati penal, 128 aveau o alcoolemie peste limita legala, iar alti doi, ambii opriti in Bucuresti, au consumat stupefiante.

Din cei peste 5.000 de soferi sanctionati pentru contraventii, 147 consumasera bauturi alcoolice si 2.543 au fost prinsi conducand cu viteza peste cea permisa.

In Capitala au fost retinute 37 de permise de conducere, dupa ce au fost controlate 1.789 de autovehicule, peste 1.000 de soferi fiind testati cu aparatul etilotest. In urma verificarilor au fost depistate 288 de contraventii, dintre care 27 privind consumul de bauturi alcoolice, 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteza si doua privind nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, a precizat Politia Romana.

De asemenea, 18 dintre soferii verificati vor fi cercetati pentru ca au condus beti, doi pentru ca au consumat substante stupefiante si trei pentru ca nu aveau permis auto.

Actiunea a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la nivel national, pentru depistarea soferilor care conduc sub influenta alcoolului sau a substantelor stupefiante si a celor care depasesc viteza legala.

Peste 1.740 de politisti au organizat filtre si controale pe soselele din tara, actionand cu 761 autospeciale, mai bine de jumatate dintre ele fiind dotate cu aparatura de supraveghere a traficului si masurare a vitezei de deplasare.

Actiunea s-a desfasurat sub coordonarea Directiei Rutiere din Politia Romana, prin serviciile rutiere si in sistem integrat in municipiul Bucuresti, prin participarea politistilor din cadrul inspectoratelor judetene de politie Calarasi, Dambovita, Ialomita, Ilfov, Prahova, Giurgiu, Teleorman si Sectiei de Politie Autostrazi. La actiune au fost angrenati si politisti antidrog specializati in combaterea criminalitatii organizate si lucratori din cadrul ANA.

×