x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 500 tone de mase plastice au ars în incendiul de la Floreşti, judeţul Prahova

Peste 500 tone de mase plastice au ars în incendiul de la Floreşti, judeţul Prahova

07 Sep 2016   •   12:35
Peste 500 tone de mase plastice au ars în incendiul de la Floreşti, judeţul Prahova
Sursa foto: FOTO - Arhivă

Peste 500 de tone de materiale plastice au ars în incendiul care a izbucnit, marţi după-amiază, în comuna Floreşti, la o firmă de colectare-reciclare mase plastice şi deşeuri, pompierii acţionând în continuare la faţa locului în condiţiile în care mai există unele focare izolate.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, focul care a fost lichidat după o intervenţie de patru ore şi jumătate a mistuit trei prese, două motoare electrice, baloţi din mase plastice, trei mori de măcinat mase plastice, un motostivuitor, aproximativ 20 de tone produs finit şi aproximativ 500 tone deşeuri mase plastice, însă deocamdată nu a fost făcută o evaluare a pagubelor.

Pe timpul nopţii, la faţa locului au rămas două autospeciale în condiţiile în care încă mai existau focare izolate, pompierii intervenind în continuare la Floreşti din acelaşi motiv.

ISU precizează în comunicat că incendiul izbucnit la Floreşti s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp la hala de producţie a firmei, în staţia de sortare mase plastice, cu degajare de fum.

Pentru localizarea incendiului, pompierii militari au acţionat aproximativ o oră şi jumătate, realizându-se culoare pentru a limita şi împiedica propagarea focului.

Un număr de 50 de pompieri militari au intervenit la acest eveniment, aici fiind mobilizate 13 echipaje de pompieri militari, din care opt de stingere, unul de prim-ajutor calificat şi patru de primă intervenţie şi comandă, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii.

Focul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui motor electric defect sau suprasolicitat.

Sursa: AGERPRES

×