x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste cinci tone de pirotehnice într-un depozit neautorizat

Peste cinci tone de pirotehnice într-un depozit neautorizat

25 Dec 2015   •   12:28
Peste cinci tone de pirotehnice într-un depozit neautorizat

Un bărbat este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, după ce a transportat într-un depozit neautorizat peste cinci tone de astfel de produse, în vederea comercializării, informează un comunicat al DGPMB remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul Poliţiei Capitalei au identificat, joi, un bărbat de 30 de ani, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, care a transportat cu o autoutilitară într-un depozit neautorizat din sectorul 4, în vederea comercializării ulterioare către persoane fizice, un număr de 326 baxuri de articole pirotehnice, în greutate de 5.129 kg din categoriile 1 şi 2.

Poliţiştii au sigilat depozitul şi continuă cercetările în stare de libertate în cazul bărbatului de 30 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege constituie infracţiune.

"Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor", se arată în comunicatul citat.

Totodată, Poliţia Capitalei recomandă tuturor persoanelor să supravegheze cu atenţie copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege.

Sursa: AGERPRES 

×