x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petre Daea: Abordarea în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie trebuie regândită

Petre Daea: Abordarea în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie trebuie regândită

19 Mar 2019   •   17:41
Petre Daea: Abordarea în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie trebuie regândită

Abordarea în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie trebuie regândită pentru a răspunde provocărilor legate de schimbările climatice, iar bioeconomia poate oferi soluţii coerente pentru competitivitatea agriculturii europene, susţine ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Trebuie să regândim abordarea noastră în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie dacă dorim să răspundem provocărilor viitoare ale schimbărilor climatice. Bioeconomia poate oferi soluţii coerente şi eficiente pentru un viitor mai durabil şi pentru competitivitatea agriculturii europene", a subliniat Petre Daea în Consiliul de miniştri - Agricultură şi Pescuit, desfăşurat luni la Bruxelles.

Potrivit şefului MADR, orientarea viitorului celei mai de durată şi mai importante politici europene rămâne prioritatea absolută.

"Astăzi am realizat progrese importante în ceea ce priveşte conturarea poziţiei Consiliului cu privire la viitoarea PAC, dar sunt necesare lucrări suplimentare. Orientarea viitorului celei mai de durată şi mai importante politici europene rămâne prioritatea noastră absolută', a spus Petre Daea, preşedinte al Consiliului.

De asemenea, în cadrul Consiliului s-a purtat o discuţie cu privire la strategia actualizată a UE în domeniul bioeconomiei. În special, miniştrii au făcut schimb de opinii şi bune practici puse în aplicare la nivel naţional şi regional, cu scopul de a furniza informaţii pentru o punere în aplicare eficace şi rapidă la nivelul UE a strategiei actualizate.

În plus, miniştrii au explorat potenţialele sinergii cu PAC şi cu noul Program-cadru pentru cercetare şi inovare.

Miniştrii au fost informaţi, de asemenea, cu privire la: situaţia de pe piaţa cărnii; decizia camerei tehnice de apel a Oficiului European de Brevete privind posibilitatea de a breveta produsele obţinute prin metode clasice de îmbunătăţire a plantelor; rezultatul atelierelor organizate de Grupul operativ al Comisiei privind apa şi agricultura, în Danemarca şi România; pescuitul la scară mică, în contextul noului cadru financiar multianual.

Ministrul român al Agriculturii a deschis luni lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Petre Daea