x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petre Lăzăroiu a demisionat din CSM

Petre Lăzăroiu a demisionat din CSM

de Violeta Fotache    |    27 Mar 2008   •   00:00
Petre Lăzăroiu a demisionat din CSM

BANII-S DE VINĂ ● Pierdere de peste 250 milioane de lei!
Incredibil, dar adevărat. Cel mai nou membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), reprezentant al societăţii civile, profesorul Petre Lăzăroiu, şi-a anunţat ieri intenţia de a demisiona din CSM. Din motive de bani!



BANII-S DE VINĂ ● Pierdere de peste 250 milioane de lei!
Incredibil, dar adevărat. Cel mai nou membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), reprezentant al societăţii civile, profesorul Petre Lăzăroiu, şi-a anunţat ieri intenţia de a demisiona din CSM. Din motive de bani!


Aflat abia la a doua participare ‘n cadrul şedinţelor plenului CSM, Petre Lăzăroiu a făcut ieri anunţul în faţa colegilor săI după ce a aflat care este poziţia Consiliului faţă de o solicitare înaintată de acesta. Concret, Petre Lăzăroiu a făcut încă de la prima şedinţă la care a participat o cerere prin care a solicitat să I se acorde statutul de membru CSM cu activitate permanentă. Plenul a respins solicitarea, potrivit legii. Prin această cerere, profesorul a dovedit necunoaşterea legislaţiei, modificată sub regimul Monica Macovei, astfel încât numai magistraţii pot fi membri cu activitate permanentă, nu şI reprezentanţii societăţii civile. Petre Lăzăroiu s-a arătat nemulţumit de venitul pe care îl primeşte ca membru cu activitate nepermanentă şI a subliniat că în condiţiile în care nu I se poate acorda statutul de membru permanent, preferă să se întoarcă în avocatură, unde câştigă mult mai bine. "În condiţiile acestea eu nu înţeleg să merg mai departe. Sunt eu un luptător, dar nici chiar aşa. Prefer să mă retrag acum”, a spus Lăzăroiu în timpul şedinţei.


ÎNCURCĂTURĂ.
Judecătorul Dan Lupaşcu s-a arătat nemulţumit: După doi ani de zile de aşteptare, CSM se vede în situaţia de a redeschide din nou procedura pentru completarea Consiliului, din cauza unor modificări legislative aberante”. Demisia lui Petre Lăzăroiu aduce Consiliul în situaţia de a numai îndeplini condiţiile de cvorum. Şeful CSM, Lidia Bărbulescu a precizat că membrii CSM nu pot face altceva decât să ia act de demisia anunţată. Concret, potrivit legislaţiei modificate, numai magistraţii pot fi membri cu activitate permanentă.


Imediat după şedinţă, Petre Lăzăroiu a declarat pentru Jurnalul naţional: "Mâine (azi – n.r.) îmi depus şI scris demisia. PăI în loc de 300 de milioane căştig 30 aici, pentru că sunt erori în lege? E vorba despre acel articol 10, alineat 6 din ordonanţa de urgenta 27/2006 aprobată prin lege în 2007 care fără fundament face această distincţie îmi stabileşte un salariu ceea ce echivalează cu faptul că nu pot fi membru permanent, deşI în Constituţie nu se face această distincţie. Dacă aş rămâne aici aş avea o pierdere de pep uţin 250 de milioane de lei lunar!” El a precizat că nu consideră că a încurcat în vreun fel Consiliul: "ŞtiţI de când am depus eu candidatura din decembrie 2006 si Senatul mi-a ţinut-o un an la blat. Aşa că nu cred că am încurcat eu CSM”.

Lăzăroiu este primul membru CSM care părăseşte Consiliul prin demisie. Totodată, este singurul membru CSM care a scos în faţă ca motiv al demisiei latura financiară.

×