x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piata Universitatii vs Piata Revolutiei / Primaria Capitalei si Guvernul se "bat" pe Revelion

Piata Universitatii vs Piata Revolutiei / Primaria Capitalei si Guvernul se "bat" pe Revelion

de Monica Andrei Capatos    |    05 Dec 2006   •   00:00
Piata Universitatii vs Piata Revolutiei / Primaria Capitalei si Guvernul se "bat" pe Revelion

Organizarea Revelionului European, motiv de raca intre conducerea Primariei Capitalei si cea a Guvernului. Initial, evenimentul trebuia sa fie organizat in Piata Constitutiei, unde urma sa fie amplasata o scena imensa pe care sa aiba loc atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Calin Popescu Tariceanu. N-a fost sa fie asa.

Scandalul a inceput de la licitatia de atribuire a contractului pentru organizarea petrecerii dintre ani, Primaria Capitalei primind de la Guvern 3,3 milioane de euro. Municipalitatea a organizat ieri o licitatie la care au participat firmele Mediapro Pictures, Sfinx Expirience si Stage Expert. Se pare ca firma agreata de Guvern (Mediapro Pictures) nu era acceptata si de municipalitate. A fost de ajuns sa apara o contestatie la procedura de licitatie si totul a fost anulat, iar ideea unui Revelion organizat in Piata Constitutiei a picat. Astfel, marele eveniment va fi impartit in doua. Primaria Capitalei va organiza, ca in fiecare an, petrecerea traditionala in Piata Universitatii, in timp de Guvernul va sarbatori trecerea dintre ani in Piata Revolutiei.

INVITATI DE ONOARE. Pentru ca trecerea in 2007 marcheaza si momentul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, la Revelion, care initial era organizat la comun, in Piata Constitutiei, si-au anuntat deja prezenta cativa inalti demnitari europeni: comisarul european Olli Rehn si ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. De asemenea, autoritatile il asteapta si pe Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Interesant este sa aflam pana la urma unde se vor duce oficialii europeni, la Revelionul guvernamental sau la cel municipal. Un lucru este cert. Presedintele Traian Basescu nu va rata, nici de data asta, sa bea un pahar de sampanie cu bucurestenii in Piata Universitatii.

×
Subiecte în articol: observator piata