x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângere penală și amendă de 80.000 de lei pentru exploatarea agregatelor minerale din albia râului Siret

Plângere penală și amendă de 80.000 de lei pentru exploatarea agregatelor minerale din albia râului Siret

29 Apr 2020   •   12:51
Plângere penală și amendă de 80.000 de lei pentru exploatarea agregatelor minerale din albia râului Siret
Sursa foto: Foto: Ministerul Mediului

Inspectorii din domeniul gospodăririi apelor din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați au efectuat un control pe malul stâng al râului Siret, în urma căruia au întocmit o plângere penală și au aplicat o amendă de 80.000 de lei unei societăți comerciale care exploata și încărca agregate minerale din albia cursului de apă, a informat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor printr-o postare pe Facebook.

Inspectorii de gospodărire a apelor din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați au efectuat un control pe malul stâng al râului Siret. S-au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale care au ca obiect de activitate extragerea de agregate minerale. În urma verificărilor s-a identificat o firmă care exploata/încărca agregate minerale cu mijloace mecanizate din albia cursului de apă Siret în localitatea Ionășești, comuna Nicorești, județul Galați.”, potrivit postării.

În urma verificărilor, s-a constatat că respectiva societate comercială nu deținea acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor pentru exploatarea sau extragerea de agregate minerale din albia râului Siret.

Potrivit Legii Apelor, extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurilor cursurilor de apă, canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizație de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea acestora, este interzisă și poate constitui, după caz, contravenție sau infracțiune.

×