x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plantele "de vise", interzise în Sectorul 1

Plantele "de vise", interzise în Sectorul 1

de Monica Andrei Capatos    |    28 Noi 2010   •   19:23

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a criticat ieri decizia Guvernului Boc de a reduce prin Ordonanţa 63 numărul celor care asigură or­di­nea publică şi siguranţa cetăţeanului.

Reproşurile edilului au fost şi la adresa Ministerului de Interne. "Motivul de îngrijorare real vine de la vârful structurilor de siguranţă şi or­di­ne publică din Ministerul de In­ter­ne, care se luptă, în momentul de faţă, nu pentru protecţia cetăţeanului, ci între ele, pentru putere şi control. Lu­crurile au culminat săp­tă­mâ­na aceasta cu ceva revoltător: un ma­ga­zin de etnobotanice din cartierul Pajura, mai exact de pe Strada Jiului nr. 2-4, bl C1, scara 1, a fost închis, la sesizările cetăţenilor, de Poliţia Lo­ca­­lă. Cu toate acestea, mărfurile con­fis­­cate au fost returnate, iar maga­zi­nul a fost redeschis a doua zi, cu lar­gul concurs al unor structuri din Mi­nis­­terul de Interne. Dacă Poliţia Na­ţi­onală închide ochii la aceste maga­zi­ne, eu nu pot să o fac", a declarat pri­marul Chiliman.

Astfel, astăzi, într-o şedinţă extraordinară, Consi­liul Lo­cal al Sectorului 1 va supune dezbaterii o hotorâre privind regulamentul de funcţionare a comerţului de plante etnobotanice pe teritoriul administraţiei locale. Conform pro­iec­tului, un astfel de magazin nu va putea funcţiona la o distanţă mai mică de doi kilometri de o unitate de în­văţământ, spital, locuri de joacă pentru copii, parcuri.

"Aceste anoma­lii sunt generate de haosul cu care Guvernul Boc – Udrea conduce Ro­mâ­nia. În luna iu­ni­e, Guvernul Boc a decimat structu­rile de ordine publi­că ale co­mu­ni­tă­ţilor locale, prin Or­do­nanţa 63. Consecinţa imediată a fost desfi­in­ţa­rea patrulelor mixte po­li­ţie locală – po­liţie naţională care constituiau un factor de siguranţă pentru cetăţean, cu rezultate concrete pe te­ren. Cum poţi asigura liniştea, or­di­nea şi siguranţa a câteva sute de mii de bucu­reşteni cu 190 de poliţişti co­mu­nitari care lucrează în trei schim­buri pe o treime din suprafaţa Bu­cu­reş­tiului. Şi în condiţiile în care există doar cinci secţii ale Poliţiei Na­ţi­o­na­le?", a tras un semnal de alarmă edilul Secto­rului 1.

×