x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploaia face prăpăd în Capitală. Oameni răniţi, copaci căzuţi, maşini avariate, drumuri BLOCATE, străzi inundate

Ploaia face prăpăd în Capitală. Oameni răniţi, copaci căzuţi, maşini avariate, drumuri BLOCATE, străzi inundate

01 Oct 2013   •   09:06
Ploaia face prăpăd în Capitală. Oameni răniţi, copaci căzuţi, maşini avariate, drumuri BLOCATE, străzi inundate
UPDATE 16:55 - Trei persoane au fost rănite, 61 de autoturisme au fost avariate şi 125 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, marţi, în Bucureşti, în zece ore fiind înregistrate 155 de incidente, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că cele 155 de incidente au fost înregistrate între orele 5.00 şi 15.00.

Potrivit lui Daniel Vasile, trei persoane au fost rănite după ce au fost lovite de crengi smulse de vânt. Este vorba despre o femeie rănită în timp ce se afla în zona Piaţa Presei Libere, un bărbat rănit pe Bulevardul Ion Mihalache şi un tânăr de 17 ani care a fost accidentat pe strada Cetatea de Baltă şi transportat la Spitalul Universitar.

În cele zece ore, au fost primite sesizări privind 125 de copaci doborâţi de vânt, 61 de maşini avariate şi nouă elemente de acoperiş desprinse. De asemenea, au fost semnalate opt panouri publicitare doborâte de vânt, şapte acumulări de apă, şase străzi inundate şi trei stâlpi căzuţi.

-----------------------

UPDATE 13:10
- Două persoane au fost rănite, 31 de autoturisme au fost avariate şi 63 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, marţi, în Bucureşti, în şase ore fiind înregistrate 74 de incidente, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că cele 74 de incidente au fost înregistrate între orele 05.00 şi 11.00.

Potrivit lui Daniel Vasile, două persoane au fost rănite după ce au fost lovite la cap de crengi smulse de vânt. Este vorba despre o femeie rănită în timp ce se afla în zona Piaţa Presei Libere şi un bărbat rănit pe Bulevardul Ion Mihalache.

În cele şase ore au fost primite sesizări privind 63 de copaci doborâţi de vânt, 31 de maşini avariate şi trei elemente de acoperiş desprinse. De asemenea, au fost anunţate cinci panouri publicitare doborâte de vânt, şase acumulări de apă şi cinci străzi inundate.
-------------------------------------

Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marţi, în urma ploii torenţiale şi zeci de copaci rupţi de vântul puternic au căzut pe carosabil şi pe maşini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Peste 20 de maşini au fost avariate în noaptea de luni spre marţi de copacii doborâţi de furtună, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Potrivit lui Andrei Codău, cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci maşini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart şi Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme.

Codău a mai spus că se circulă greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în dreptul Institutului de Meteorologie, pe Şoseaua Virtuţii, Valea Oltului, Valea Ialomiţei, Iancu de Hunedoara, Şoseaua Progresului, Bucureştii Noi, la intersecţia cu Răzoare, Calea 13 Septembrie, la intersecţia cu Şoseaua Antiaeriană şi Calea Moşilor, la intersecţia cu strada Făinari.

De asemenea, nu funcţionează semafoarele la intersecţia Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersecţia străzilor Mircea Vulcănescu cu Popa Tatu, pe Şoseaua Giurgiului, la intersecţia cu Drumul Găzarului, la intersecţia Calea Moşilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sării, la intersecţia cu strada lt. Găină şi pe Şoseaua Colentina, la intersecţia cu Teiul Doamnei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultimele 24 de ore echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost căderi de arbori.

Daniel Vasile a spus că marţi, de la ora 05.00, ISU a primit 15 solicitări, pentru pentru acumulări de apă şi pentru copaci căzuţi pe carosabil sau care au avariat case şi autoturisme.

Acesta a precizat că pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinţe, marţi dimineaţă fiind în desfăşurare două intervenţii pe strada Brumărescu şi pe Şoseaua Antiaeriană.

×