x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ploile au făcut ravagii în Argeș. Viitura a lăsat în urmă zeci de gospodării inundate

Ploile au făcut ravagii în Argeș. Viitura a lăsat în urmă zeci de gospodării inundate

17 Mai 2014   •   13:08
Ploile au făcut ravagii în Argeș. Viitura a lăsat în urmă zeci de gospodării inundate

Zeci de gospodării din mai multe localităţi ale judeţului Argeş au fost inundate, în urma precipitaţiilor abundente căzute în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit Agerpres. Inundaţiile au afectat zece localităţi, municipiul Curtea de Argeş şi comunele Albota, Săpata, Drăganu, Lunca Corbului, Bârla, Stolnici, Hârseşti, Bradu şi Vedea, conform datelor centralizate sâmbătă de Instituţia Prefectului Argeş. Apa a intrat în câteva zeci de locuinţe şi anexe gospodăreşti, dar şi în aproape 200 de curţi.

Cele mai mari probleme s-au înregistrat în localitatea Albota de lângă Piteşti, unde pârâul Mareş a ieşit din matcă, dar şi în comunele Bârla şi Săpata, din zona de sud-vest a judeţului.

'A fost o rupere de nori foarte puternică, sunt cantităţi de apă pe care sătenii spun că nu le-au văzut în ultimii 60 de ani. Avem cel puţin 100 de curţi inundate', a declarat prefectul Mihail Oprescu, care a fost prezent în localităţile Albota, Săpata şi Lunca Corbului, pentru a coordona intervenţiile echipelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Fenomenele meteorologice nu au creat probleme în alimentarea cu energie electrică şi nu a fost afectată circulaţia pe drumurile naţionale.

În urma inundaţiilor nu s-au înregistrat victime, însă distrugerile produse în mai multe gospodării sunt însemnate, autorităţile urmând să realizeze o evaluare a pagubelor.

×