x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PMB anunţă licitaţie pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, la o valoare estimată de 219 milioane lei

PMB anunţă licitaţie pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, la o valoare estimată de 219 milioane lei

19 Mar 2019   •   12:58
PMB anunţă licitaţie pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, la o valoare estimată de 219 milioane lei
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primăria Capitalei a publicat marţi pe SICAP un anunţ privind intenţia de a achiziţiona 100 de autobuze electrice, la o valoare totală estimată de 219.571.200 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 mai. În evaluarea ofertei, componenta financiară va reprezenta 60%, restul de 40% constituind aspecte tehnice: puterea specifică instalată pentru tracţiune, raportul dintre masa utilă şi masa proprie, consumul specific de energie electrică, nivelul de zgomot, confortul termic, capacitatea de transport, capabilitatea ofertantului de a livra în primul an de contract.

Conform anunţului, licitaţia vizează şi achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă, fiind vorba de autobuze noi, din gama 12 m, cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Câştigătorul va asigura şi activităţi de service, va furniza ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanţie, conform specificaţiilor caietului de sarcini. De asemenea, va fi asigurată instruirea personalului.

Operatorii economici care depun oferte trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) de minim de 66.187.500 lei. Ofertantul va prezenta lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii trei ani, din care să rezulte ca a furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziţiei, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 39.000.000 lei, cu indicarea datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

Pe 30 iunie 2017, consilierii municipali au adoptat o hotărâre prin care îşi dădeau acordul de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de maxim o sută de autobuze urbane electrice şi infrastructura de încărcare necesară acestora.

RATB a fost împuternicită să facă demersurile necesare în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice (studiul de fezabilitate) pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

În raportul de specialitate se arată că RATB, printr-o adresă din 15 iunie 2017, solicita aprobarea de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr maxim de 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: autobuze electrice Gabriela Firea