x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PMB: Înscrierea în programul de acordare de eco-vouchere pentru maşini sau electrocasnice noi începe joi

PMB: Înscrierea în programul de acordare de eco-vouchere pentru maşini sau electrocasnice noi începe joi

22 Oct 2018   •   15:31
PMB: Înscrierea în programul de acordare de eco-vouchere pentru maşini sau electrocasnice noi începe joi

Primăria Capitalei anunţă că joi începe înscrierea în programul de acordare de eco-vouchere de câte 9.000 de lei pentru achiziţionarea de maşini sau electrocasnice noi în schimbul unui autovehicul uzat. 

"În 3 zile începe sesiunea de înscrieri pentru 'Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere'. Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data 25.10.2018, ora 18,00, bucureştenii se pot înregistra în aplicaţia PEVAUTO, prin accesarea site-ului www.pmb.ro, secţiunea 'Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat'. Înregistrarea în aplicaţie se va încheia în momentul atingerii numărului maxim de 6.000 de înscrieri", se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). 

Aplicaţia va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, care va fi comunicat pe adresa de e-mail valabilă, împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicaţia pentru a încărca documentele referitoare la casarea şi radierea autovehiculului uzat. 

"Lista celor 6.000 de persoane înregistrate în aplicaţia PEVAUTO va fi publicată pe site-ul PMB şi va cuprinde codul primit la înregistrare, iniţialele numelui şi prenumelui persoanei fizice/ denumirea persoanei juridice, precum şi ora înregistrării. Din lista celor 6.000 de persoane înregistrate în aplicaţia PEVAUTO, în ordinea înscrierii, după finalizarea perioadei de verificare a îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate din regulament, vor fi acceptaţi în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili", informează PMB. 

De la momentul publicării pe site-ul PMB a listei celor 5.000 de proprietari eligibili, în termen de 90 de zile, aceştia îşi pot casa şi radia din circulaţie autovehiculul uzat, urmând a încărca în aplicaţia PEVAUTO documentele doveditoare de casare şi radiere a autovehiculul uzat, cât şi a documentelor care fac dovada că nu înregistrează datorii la bugetul de stat şi la cel local (documente în termen de valabilitate la data depunerii) accesând link-ul unic primit la înscriere. 

Conform sursei citate, lista unităţilor comerciale participante la program de la care se pot achiziţiona produsele eligibile va fi publicată spre informarea cetăţenilor după parcurgerea tuturor etapelor din regulament pentru selectarea unităţilor comerciale participante, nu mai târziu de data de la care pot fi utilizate eco-voucherele. 

Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere este reglementat printr-o hotărâre a CGMB din 26 iulie. 

"Primăria Capitalei îşi propune astfel eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/eco-voucher în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi 'prietenoase cu mediul', non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat. Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în municipiul Bucureşti, cu vârsta minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate şi care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului", se arată în comunicat. 

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul www.pmb.ro, secţiunea "Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat". AGERPRES

×
Subiecte în articol: eco-vouchere masini electrocasnice