x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PMB: Structurile publicitare din zona Pieţei Unirii au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3

PMB: Structurile publicitare din zona Pieţei Unirii au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3

23 Mai 2013   •   19:34
PMB: Structurile publicitare din zona Pieţei Unirii au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Structurile publicitare care s-au prăbuşit joi după-amiază în zona Pieţei Unirii în timpul furtunii din Capitală au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3, precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) într-un comunicat, informează agerpres.ro.

"Referitor la structurile publicitare prăbuşite în zona Pieţei Unirii, care au provocat victime, Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a efectuat verificări asupra legalităţii amplasării acestora. Astfel, s-a constatat că aceste structuri au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3 şi, deşi în repetate rânduri, aceste structuri publicitare tip prismă au fost desfiinţate pe cale administrativă prin Dispoziţie de Primar General, acestea au fost reamplasate după scurt timp cu avize/autorizaţii emise de către primăria de sector", se arată în comunicat.

Cât priveşte prăbuşirea cortului din zona Baba Novac, unde de asemenea au fost rănite persoane, ancheta se desfăşoară la nivelul Primăriei Sectorului 3.

Toate echipajele serviciilor de ordine publică, circulaţie sau intervenţii se află pe teren şi participă atât la fluidizarea circulaţiei, cât şi la izolarea zonelor unde s-au produs incidente, mai informează sursa citată.

Conform datelor furnizate de PMB, din cauza furtunii, Administraţia Străzilor a raportat trei semafoare distruse - cel de la intersecţia str. Mihai Bravu cu Văcăreşti, de la intersecţia Pantelimon cu Chişinău şi în zona Dudeşti, la Vitan Mall -, intervenindu-se pentru remedierea acestora.

Operatorii de salubrizare au raportat că degajează carosabilul de crengi şi sunt pregătiţi de intervenţie dacă vor mai apărea astfel de furtuni pe timpul nopţii iar SC Apa Nova este pregătită cu 14 utilaje în teren. A existat o singură acumulare de apă semnalată la Apa Nova, în str. Beiu Constantin, sector 2, care a fost remediată.

În ceea ce priveşte sarcina de efectuare a operaţiunilor de toaletare a copacilor, PMB precizează că această activitate revine ADP-urilor de sector. În acest sens, Primăria Capitalei a emis numai anul trecut peste 35.000 de avize de toaletare şi peste 4.000 în 2013, acestea având o valabilitate de doi ani.

Cu privire la defecţiunile apărute la liniile mijloacelor de transport în comun, PMB informează că RATB a intervenit în intersecţia Mihai Bravu - Calea Dudeşti, unde un copac s-a prăbuşit pe reţeaua de contact, motiv pentru care circulaţia tramvaielor liniilor 27 şi 23 a fost deviată prin Mihai Bravu şi Calea Vitan.

Au fost remediate defecţiunile în zonele Piaţa Spaniei - bd. Dacia, unde a căzut un copac pe reţeaua de contact a troleibuzelor, la intersecţia Vatra Luminoasă cu Tony Bulandra, din cauza unui copac căzut pe reţeaua de contact, la Răzoare, unde s-a agăţat pantograful tramvaiului în reţeaua de contact şi s-a blocat circulaţia mijloacelor de transport, în calea Călăraşilor, unde a căzut un cablu pe reţeaua de contact şi pe şoseaua Iancului, la intersecţia cu str. Victor Manu, unde a căzut un copac pe reţeaua de contact. 

×
Subiecte în articol: furtuna bucuresti