x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PNL face miting în Parcul Izvor. Blaga şi Gorghiu îşi îndeamnă parlamentarii să participe şi să dea dovadă de decenţă

PNL face miting în Parcul Izvor. Blaga şi Gorghiu îşi îndeamnă parlamentarii să participe şi să dea dovadă de decenţă

28 Sep 2015   •   16:11
PNL face miting în Parcul Izvor. Blaga şi Gorghiu îşi îndeamnă parlamentarii să participe şi să dea dovadă de decenţă

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga le-au cerut, luni, parlamentarilor liberali să participe marţi, pentru o jumătate de oră, la mitingul din Parcul Izvor şi să dea dovadă de decenţă.

"Mâine, la 9,30, o să vă rog să participăm cu toţii în faţa Parlamentului pentru jumătate de oră, alături de colegii noştri din ţară care vor veni la miting. (...) Mâine, 9,30, suntem toţi în faţa Parlamentului, în faţa Parcului Izvor alături de cei 10.000 - 15.000 de oameni care vor fi acolo, indiferent de vreme. Avem obligaţia morală, politică să fim alături de aceşti oameni, avem obligaţia politică să dăm un semnal foarte clar. Un fel de moţiune de cenzură pe care o vom avea în stradă", a spus Alina Gorghiu, în faţa grupurilor parlamentare reunite ale PNL.

La rândul său, copreşedintele Vasile Blaga le-a cerut colegilor parlamentari să fie punctuali şi să dea dovadă de decenţă.

"Aţi auzit: 9,30 să fie 9,30. (...) Vă rog foarte mult să fiţi punctuali, cum sper să nu existe niciun motiv ca cineva să lipsească mâine la dezbatere şi la votul moţiunii de cenzură. Sigur, avem doi colegi în situaţia în care sunt bolnavi, dar, în rest, toţi colegii să fie prezenţi pe tot parcursul acestei zile. Sunt nişte lucruri simple pe care noi vrem să le spunem. (...) Mai am o rugăminte foarte mare la dumneavoastră, mâine, (...) decenţă, foarte clar exprimat, apăsat punctul de vedere, dar fără a perturba ordinea publică", a transmis Blaga.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a precizat că există o listă de vorbitori la mitingul din Parcul Izvor întocmită pe bază de voluntariat, adăugând că discursurile trebuie să fie de substanţă.

"Mitingul durează până la ora 12,00. Fără îndoială, oricine doreşte va putea fi înscris pe această listă. Rugămintea şi invitaţia către toţi colegii care vor vorbi este să acoperim două linii de comunicare - una este legată de situaţia inacceptabilă a premierului Victor Ponta (...) şi cea de-a doua legată de guvernare şi de PSD şi aliaţi. (...) Rugămintea este să atingem mai multe probleme în discursurile dumneavoastră, fiecare în funcţie de domeniul de care vă ocupaţi. (...) Să avem discursuri de substanţă care să depăşească simpla lozincă 'Jos Ponta'", a susţinut Predoiu.

Liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, a cerut ca prezenţa în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură să fie permanentă, iar la 9,55 parlamentarii liberali să semneze condica.

"Am să vă rog pe toţi colegii deputaţi şi senatori la ora 10 fără cinci să semnaţi condica, pentru că vă imaginaţi că se va face apel la cvorum. Din informaţiile pe care le am, cei de la PSD vor veni numai câţiva în sală, aşa că cvorumul va fi la limită şi, ca atare, noi trebuie să fim cei care îl asigurăm. Este posibil ca cei de la coaliţia guvernamentală să nu ia cuvântul deloc şi, în această situaţie, evident că timpul de dezbatere pentru moţiune va fi redus şi ca atare prezenţa permanentă în sală este obligatorie pentru că poate fi mult mai repede votul pe moţiune", a adăugat Nicolăescu.

Sursa: Agerpres

×