x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pocora (PNL): Alocaţia de stat pentru copii nu trebuie luată în calculul venitului minim garantat

Pocora (PNL): Alocaţia de stat pentru copii nu trebuie luată în calculul venitului minim garantat

08 Dec 2015   •   15:28
Pocora (PNL): Alocaţia de stat pentru copii nu trebuie luată în calculul venitului minim garantat
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat marţi un amendament al liberalilor care prevede scoaterea alocaţiei de stat pentru copii din calculul venitului minim garantat.

"Nu este corect ca la calculul venitului unei familii pentru care se acordă ajutorul social pe Legea 416/2001 să se ia în calcul alocaţia de stat pentru copii. Alocaţia de stat reprezintă un drept universal al copilului şi se acordă tuturor copiilor, indiferent de veniturile părinţilor, în acelaşi timp venitul minim garantat se acordă pentru susţinerea familiilor foarte sărace, fără venituri sau cu venituri foarte mici. Nu văd niciun temei pentru care să legăm alocaţia de stat de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv venitul minim garantat", a declarat deputatul Cristina Pocora, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

Ea face un apel către toţi deputaţii să voteze în plen pentru "decuplarea venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii".

"Dacă ar fi rămas textul din Ordonanţa Guvernului, odată cu apariţia Legii nr. 125/2015 prin care am promovat dublarea alocaţiei de stat pentru copii, acest ajutor ar fi fost micşorat pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii, deoarece ar fi depăşit un plafon. Consider că cea mai bună formulă este modificarea acestei ordonanţe în ceea ce priveşte condiţionalitatea primirii venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii", a explicat Pocora.

×