x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Podul de la Mioveni sta sa se prabuseasca

Podul de la Mioveni sta sa se prabuseasca

de Lucian Dobrater    |    Alexandra Chivu    |    08 Aug 2005   •   00:00
Podul de la Mioveni sta sa se prabuseasca

Mai multe localitati din sapte judete ale tarii - au avut de suferit in urma ploilor din ultima perioada, fiind inundate case, terenuri si afectate retelele de utilitati.

MIOVENI. Podul de peste Raul Doamnei, care face legatura intre orasul Mioveni si restul judetului, sta sa se prabuseasca din cauza precipitatiilor deosebit de abundente cazute in ultimele zile. Traficul este oprit pe pod, chiar si pentru pietoni, astfel ca cei aproximativ 20.000 de oameni care locuiesc aici sunt acum obligati sa foloseasca o ruta ocolitoare pentru a intra si iesi din oras.

VALCEA. Ploile torentiale care au cazut la sfarsitul saptamanii au transformat strazile din Ramnicu Valcea in adevarate lacuri. Traficul a fost paralizat de masinile impotmolite in suvoaie, iar sistemele de canalizare s-au dovedit a fi ineficiente. Subsolurile mai multor institutii publice, precum si cateva locuinte de la marginea orasului au fost inundate, motiv pentru care pompierii militari au intervenit in forta.

ALBA. Peste o suta de case si anexe gospodaresti au fost inundate, mai multe drumuri au fost afectate de revarsarea apelor, iar reteaua de energie electrica a fost avariata in urma unei furtuni puternice, produsa sambata seara in judetul Alba. Cea mai afectata zona a fost comuna Unirea, unde peste 50 de case au fost inundate in satul Ciugudul de Sus. De asemenea, podul care face legatura intre satele Inoc si Ciugudul de Sus a fost grav avariat de ape, fiind in pericol sa se prabuseasca.

PRAHOVA. Sute de familii din mai multe localitati prahovene au ramas izolate, iar sute de gospodarii au fost inundate, dupa ce mai multe drumuri comunale si judetene au fost afectate de furtuni si de precipitatiile abundente. In Comarnic, aproximativ 300 de familii nu au curent electric, alimentarea cu energie electrica fiind intrerupta vineri din cauza unei furtuni. In cartierul Valea Tarsei, din orasul Breaza, 70 de familii au ramas izolate, dupa ce mai multe drumuri au fost afectate de inundatii. Tot in Breaza, statia de pompare a apei "Sunatoarea" a fost trasnita, iar alimentarea cu apa si energie electrica a fost intrerupta sambata noapte, avariile fiind reparate ieri-dimineata.

×
Subiecte în articol: observator