x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Podul Giurgiu-Ruse a fost închis de bulgari. Trei zile de ninsori şi viscol. Codul galben a intrat în vigoare şi este valabil până duminică seara

Podul Giurgiu-Ruse a fost închis de bulgari. Trei zile de ninsori şi viscol. Codul galben a intrat în vigoare şi este valabil până duminică seara

03 Feb 2012   •   07:12
Podul Giurgiu-Ruse a fost închis de bulgari. Trei zile de ninsori şi viscol. Codul galben a intrat în vigoare şi este valabil până duminică seara

UPDATE 18:19 - Oficialitatile bulgare au anuntat ca podul de peste Dunare, dintre Giurgiu si Ruse, a fost inchis pentru toate tipurile de vehicule, din cauza ninsorii si poleiului din partea romana a podului.

Conform Realitatea TV, care citeaza Focus News, oficialii bulgari au avertizat soferii care vor sa se duca in Romania sa opreasca in parcarile publice din zona de frontiera.

ANM a emis ieri o atentionare cod galben de ninsori, viscol si polei pentru intreaga tara.
Avertizarea a intrat in vigoare astazi, la ora 10:00, si este valabila pana duminica, la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Urmareste evolutia vremii in Romania pe webcam jurnalul.ro

Comandamentul de iarna, condus de premierul Emil Boc, a cerut prefectilor si ministrilor sa se pregateasca temeinic pentru cele 3 zile de viscol care urmeaza. Seful Executivului i-a avertizat ca nu va accepta explicatii de tipul "am fost luati prin surprindere" de zapezi. In cazul in care situatia se va agrava, prefectii vor cere ajutorul armatei.

Ministrul de Interne, Traian Igas a comunicat de la Comandamentul Ministerului Administratiei si Internelor ca, in momentul de fata, la nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sunt implicate in misiuni de salvarea sau interventii legate de fenomenele meteorologice 175 de persoane, iar la nivelul Jandarmeriei sunt implicate in diverse misiuni 88 de persoane.

La nivelul Politiei Romane, sunt implicate, la nivel national, 1094 de persoane. In momentul de fata sunt angrenate 1.400 de persoane in misiuni la nivel national. MAI are la dispozitie 14.000 de persoane pentru a interveni in caz de urgenta.

Ministerul de Interne a pregatit sapte elicoptere care sunt gata sa intervina pentru a salva vieti. La sediul Inspectoratului General pentru Aviatie sunt cinci elicoptere pregatite, un altul este la Tulcea, pentru interventii in zona Dobrogei si Deltei Dunarii, iar un al saptelea este pregatit la Iasi. Pilotii spera, insa, sa fie cat mai putine situatii in care sa fie nevoie ca ei sa intervina.

Si ministerul Apararii este in alerta. In caz de urgenta, 4000 de militari sunt pregatiti sa intervina. Iar MAPN a anuntat ca numarul acestora poate fi chiar dublat.

CNADNR are peste 2000 de utilaje de deszapezire in teren, gata sa curete drumurile in caz de ninsori abundente. 3 drumuri nationale sunt inchise, iar alte 10 ar putea fi blocate de autoritati. Meteorologii sunt insa ingrijorati ca vremea s-ar putea inrautati de saptamana viitoare.

×