x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poiana Braşov, varianta beta!

Poiana Braşov, varianta beta!

de Sorin Anghel    |    22 Feb 2012   •   21:00
Poiana Braşov, varianta beta!

Dintr-un munte parasit si batran, Masivul Postavaru a fost transformat intr-un domeniu schiabil foarte atractiv. Numarul turistilor care au schiat in aceasta iarna in Poiana Brasov a depasit toate asteptarile. Si asta in ciuda faptului ca programul de 'reabilitare' a celei mai importante statiuni montane din Romania inca nu a fost dus pana la capat. Proiectul are termen de predare abia la sfarsitul acestui an, atunci cand autoritatile locale brasovene spera ca toate serviciile sa fie impecabile.

Romanii nu sunt specialisti doar in fotbal si in agricultura. Acum suntem mari experti in sporturi de iarna, astfel ca oricine isi da cu parere despre Poiana Brasov. E bine totusi sa nu ne uitam in gura Monicai Tatoiu, ci sa-i ascultam pe cei care stiu cu adevarat ce inseamna un domeniu schiabil. Alex Borsan, om priceput in ale schiului, a scris pe www.derdelus.ro, cel mai important site dedicat iubitorilor de munte din Romania, ca Poiana Brasov este singura statiune cu un domeniu schiabil autentic.

Ovidiu Pricop se numara printre turistii care au fost deranjati de felul in care a fost tratat de teleferistii brasoveni. 'Am trait o experienta trista in Poiana Brasov. La ora 16:20 am mers sa-mi recuperez garantia pentru ski-pass, dar ghiseul de la casierie era inchis. Am aflat ca se inchide la ora 16:00, o data cu urcarea ultimei gondole. Eram cam 50 de turisti acolo. Am batut in geam si a iesit un angajat, care ne-a spus ca acest lucru se intampla zilnic si superiori sai stiu despre acest lucru. M-am simtit jecmanit', a declarat turistul.

Intre Ana Teleferic, societate care detine telecabinele, teleschiurile si telegondola, si Consiliul Local Brasov, in calitate de proprietar al instalatiei de zapada artificiala, partiilor si telescaunelor, s-a realizat o asociere ce are ca prim beneficiu utilizarea unui singur ski-pass in tot Masivul Postavaru. Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic, cunoaste problemele pe care le intampina turistii care vor sa-si recupereze banii pe ski-pass. 'Casa fiscala se inchide la ora 16:00 si angajatii nostri de acolo nu mai pot face nimic. Le-am cerut celor care reprezinta autoritatile locale sa facem un sistem prin care turistii sa-si poate recupera banii platiti pentru garantie la statia de autobuz din parcarea mare, aflata la intrarea in statiune', a precizat Rufa.

In schimb, Vlad Vatafu, managerul statiuni, afirma ca nu cunostea aceasta problema, dar a promis ca se va ridica in rezolvarea ei. 'Noi acum suntem intr-un sezon de tranzitie, motiv pentru care am vrea sa beneficiem de mai multa clementa din partea turistilor. Lucrarile de reabi­litare a domeniului schiabil inca nu au fost finalizate. N-am stiu despre aceasta problema, privind recuperarea banilor platiti pentru garantie, dar promit ca o voi rezolva. Le voi ruga pe casierite sa-si prelungeasca programul pana la 16:30. In sezonul viitor vor exista, in anumite hoteluri, aparate prin care turistii isi vor putea recupera fara pro­bleme banii care li se cuvin', a precizat Vatafu.

Ce le-ar mai placea turistilor sa gaseasca in Poiana Brasov? O parcare mult mai incapatoare, o linie gratuita de autobuz care sa faca legatura intre zona de imbarcare in instalatiile de transport pe cablu si gara din Brasov si cat mai putini pseudoinstructori de schi. 'Piratii' care mergeau pana acum la Predeal s-au mutat in aceasta iarna in Masivul Postavaru, fara ca cineva sa-i controleze.

×
Subiecte în articol: ski express schi poiana braşov sporturi