x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polirom, bufnita care alearga dupa infractori

Polirom, bufnita care alearga dupa infractori

de Cristinel C. Popa    |    16 Iun 2016   •   13:49
Polirom, bufnita care alearga dupa infractori

Un politist iesean este insotit de o bufnita atunci cand se afla in patrulare sau alearga dupa infractori. Cu totul neobisnuit este acest parteneriat dintre un tanar agent de la Sectia de Politie Letcani si exotica pasare -  un pui de bufnita. Agentul Catalin Ghimpu a gasit pasarea la sfarsitul saptamanii trecute in timpul unei patrulari obisnuite intre doua sate. Mica bufnita era captiva intr-o cladire abandonata si incerca sa iasa pe o fereastra. Politistul a fortat usa, a scos-o si  a dus-o la veterinary. Vazand ca e bine, a luat-o acasa. I-a pus numele Polirom, de la Politia Romana, insa numele de alint este Poli. Pasarii ii place sa stea pe mana noului sau stapan, sa-i manance din palma si sa-l priveasca, stand linistita pe bordul masinii de politie, atunci cand acesta conduce. “Ne deplasam cu autospeciala de politie  si, cand am trecut pe langa o cladire  dezafectata, anexa, ce o fi fost aia, am observat  pe geam cum acest pui de bufnita incerca sa scape, lovindu-se de geam in repetate  randuri. Am oprit masina, am fortat usa  de acces, care era prinsa in niste cuie, am  luat-o, stiind ca este o specie protejata de  lege, am mai avut asemenea specii de  bufnita pe care le-am ingrijit si eliberat  ulterior, am dus-o cu masina de politie, am  dus-o la un medic veterinar, care a  examinat-o si a constatat ca totul este  ok, apoi am dus-o la domiciliu, unde am  ingrijit-o”, a povestit agentul.

Puiul de bufnita a simtit afectiunea tanarului politest si nu-l mai scapa din priviri. Uneori il ciupeste delicat de degete in semn de dragoste. Agentul Catalin Ghimpu este hotarat ca  atunci cand puiul se va maturiza si va putea sa se descurce, ii va da drumul sa traiasca asa cum doreste. “Tin legatura cu cei de la asociatia  Pelegrinus, care se ocupa cu reintegrarea in mediul lor natural, iar in momentul in care se  reintremeaza mi-au recomandat sa o eliberez in mediul ei natural”, a spus agentul Catalin Ghimpu, care deocamdata ii poarta grija. Peste zi o lasa la cabinetul unui medic veterinar, pentru ca are acasa un perus si exista  riscul ca bufnita, fiind pasare rapitoare, sa-i  faca rau papagalului. O viziteaza insa zilnic si-i aduce mancarea  preferata - carne de pui.

Aceasta nu este insa singura bufnita pe care a  ingrijit-o tanarul politist. Agentul a mai avut si alte pasari asemanatoare, dar  de varste diferite. Atasamantul sau fata de animale este cunoscut  bine de colegi. “Sunt un mare iubitor de  animale. Orice animal trebuie protejat si iubit. Eu lucrez cu oamenii si am invatat in patru ani ca oamenii pot fi perversi, dar animalele ofera o iubire neconditionata si sincera si, de aceea,  orice animal imi provoaca o anumita  sensibilitate”, a spus Catalin Ghimpu, agent Sectia  de Politie Letcani. In cei patru ani de cand este politest, salvarea animalelor nu este insa singurul gest deosebit pe care l-a facut Catalin Ghimpu. Ceialti colegin de munca si chiar superiorii sunt mandri de el si pentru  alte fapte remarcabile. “Apreciem gestul colegului nostru cu  care ne mandrim si pentru faptul ca, doar in  acest an, s-a desistat de doua ori, adica a refuzat sa primeasca mita de la doua persoane care au  fost depistate comitand infractiuni la regimul  circulatiei rutiere”, a spus Anca Vijiac, purtator de .cuv. IPJ Iasi. Acest episod cu salvarea puiului de bufnita si insotirea politistului de catre pasare a ajuns si pe pagina de facebook a  Politiei Romane strangand nenumarate like-uri si  share-uri.

 

 

×
Subiecte în articol: bufniţă