x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția atenționează cetățenii asupra unor emailuri false

Poliția atenționează cetățenii asupra unor emailuri false

06 Apr 2020   •   13:44
Poliția atenționează cetățenii asupra unor emailuri false

Poliția atenționează asupra unor emailuri false trimise în numele polițiștilor, prin care destinatarii sunt invitați să acceseze o serie de documente atașate pentru o așa-zisă anchetă.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) avertizează populația cu privire la un posibil atac informatic prin intermediul e-mailurilor. Este vorba despre un mesaj în care cei care îl primesc sunt invitați să acceseze o serie de documente atașate, pentru o așa-zisă anchetă.

„Compliment. Sperăm să acceptați această scrisoare cu bună credință. Sunteți invitat de această notificare la Sediul poliției Române privind o anchetă în curs de desfășurare. Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru informații și contactați avocatul, dacă este necesar. Data: 10 aprilie 2020. Ora: 11:00.” - este mesajul transmis pe e-mail.

Polițiștii avertizează că aceste e-mailurile nu sunt trimise de Poliția Română și sunt false.

„Nu deschideți astfel de e-mailuri! Ele nu sunt trimise de Poliția Română și sunt false” - au transmis reprezentanții IGPR.

Oamenii legii au început cercetări pentru a descoperi sursa acestora și tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele.

Mediafax

×
Subiecte în articol: politia emailuri false