x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia Rutieră, învinsă la tribunal

Poliţia Rutieră, învinsă la tribunal

de Laura Calciu    |    08 Ian 2010   •   00:00
Poliţia Rutieră, învinsă la tribunal

Un tânăr de 21 de ani a dat în judecată Brigada Poliţiei Rutiere pentru că i-a fost ridicată maşina parcată în apropierea unei treceri de pietoni şi a câştigat procesul.



Este vorba despre o familie din localitatea prahoveană Plopeni. Autoturismul a fost ridicat în Bucureşti, pentru că, susţineau oamenii legii, a fost parcat la mai puţin de 25 de metri de o trecere de pietoni. Totul s-a întâmplat anul trecut în februarie. Tânărul prahovean, Vlad Andrei Vlaicu, student în Bucureşti la Politehnică în anul 3, a parcat seara maşina în apropierea unei discoteci, în Sectorul 6 al Capitalei.

Dimineaţă, când a vrut să plece la examen, a constatat cu stupoare că maşina nu mai este. "M-a sunat şi mi-a spus că nu găseşte maşina. Era şocat, la fel şi eu, mai ales că maşina o cumpărasem doar de câteva luni", ne-a povestit Georgeta Vlaicu, mama tânărului, care l-a şi reprezentat în instanţă.

"A FOST O AMBIŢIE"
În cele din urmă, tânărul a aflat că maşina nu i-a fost furată, ci ridicată pentru că a fost parcată la mai puţin de 25 de metri de trecerea de pietoni. Cum ştia că dreptatea este de partea lui, a dat Brigada Poliţiei Rutiere în judecată. De ce au ajuns în instanţă? "A fost o ambiţie. Nu am avut avocat. Eu m-am dus la proces cu fiul meu. În instanţă nu au putut prezenta nici o probă că maşina nu a fost parcată legal. Am solicitat iniţial pozele pe care le-au făcut când au ridicat maşina. Mi-au zis că numai în instanţă le pot vedea. Aşa că i-am dat în judecată", a precizat Georgeta Vlaicu.

Deşi ştiau că lupta cu "statul" nu este chiar uşoară, prahovenii nu au renunţat. "Am studiat hotărârea Consiliului Local din Sectorul 6. Acolo scria că o maşină este ridicată numai dacă încurcă circulaţia, dacă nu încurcă, atunci îi sunt blocate roţile", a povestit Georgeta Vlaicu. Bătălia a fost acum câştigată, iar prahovenii au şi un sfat: "Le spun tuturor să nu se lase. Să nu le fie teamă", a recomandat Georgeta Vlaicu. "Nu e normal să îţi ridice aşa maşina. E ca şi cum ţi-ar lua casa pe sus. E un abuz", a spus şi tatăl tânărului, Nicolae Vlaicu.

Tânărul nu a vrut daune. Instanţa a hotărât să i se returneze contravaloarea amenzii, adică 120 de lei, şi banii plătiţi pentru recuperarea autoturismului, adică 500 de lei.

×
Subiecte în articol: observator