x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia şi concediul medical: "Un act nechibzuit care va genera abuzuri"

Poliţia şi concediul medical: "Un act nechibzuit care va genera abuzuri"

de Gina Matei    |    22 Apr 2010   •   00:00

Noile reglementări privind concediile medicale sunt mai interesate de verificarea la domiciliu a pacientului decât de starea de sănătate a acestuia, susţine Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor (APP).



În acest sens, el a precizat la dezbatea publică organizată de Ministerul Sănătăţii că Ordonanţa de Urgenţă privind concediile medicale încalcă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. "În toate paginile acestei ordonanţe apare frecvent cuvântul poliţie. Vă atenţionez că, odată ce veţi ajunge la domiciliul bolnavului însoţit de poliţie, vom ataca constituţional încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Este un act nechibzuit şi care va genera abuzuri din punctul de vedere al angajatorului", precizează preşedintele APP. Totuşi, Marin Căminişteanu, comisar şef IGPR, a declarat că "prezenţa poliţiei nu este absolut necesară". Mai mult decât atât, el a subliniat că nimeni nu va putea intra în locuinţa bolnavului decât cu acordul acestuia. Vasile Barbu şi-a manifestat nemulţumirea că pentru dezbaterea publică a fost acordat un termen foarte scurt.

Astfel, de la dezbatere au lipsit chiar cei direct interesaţi, respectiv medicii de familie, specialiştii, Colegiul Medicilor şi pacienţii.

×
Subiecte în articol: observator