x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politist criminal la Sulina

Politist criminal la Sulina

21 Iun 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Un politist de frontiera, care nu a fost lasat sa intre in tura pentru ca era baut, a ucis doua persoane si a ranit grav alte trei. Un politist de frontiera, care ieri-dimineata nu a fost lasat sa intre in tura pentru ca era baut, a ucis doua persoane si a ranit grav alte trei. El este cercetat acum de procurori si politisti si risca o pedeapsa cu inchisoarea pe viata.
MAGDA COLGIU

Agentul principal Robert Bulgaru (26 de ani), incadrat la Sectorul PF Sulina, pe Vedeta Maritima numarul 34, s-a prezentat ieri dimineata in jurul orei 7:00 la Compartimentul Nave Operative pentru a intra in serviciul de garda.

Pentru ca venise la serviciu in tinuta civila si sub influenta bauturilor alcoolice, persoana desemnata sa-i predea serviciul a refuzat primirea acestuia in tura, trimitandu-l acasa. Initial, Bulgaru s-a supus ordinului. La scurt timp insa, el s-a intors in tinuta militara, spunand ca este apt pentru intrarea in serviciu si insistand pentru preluarea armamentului.

"Ca urmare a faptului ca cel desemnat sa-i predea serviciul a refuzat din nou, agentul principal Bulgaru Robert a intrat in posesia unei arme si munitiei aferente, impuscand mortal agentul care nu-i permisese intrarea in serviciu si ulterior amenintandu-si si ceilalti doi colegi aflati in tura", se arata in comunicatul IGPF, citat de Mediafax. Cei doi agenti au sarit in Dunare, inotand pana la mal, si l-au anuntat pe seful Sectorului PF Sulina.

FOC CIRCULAR. Politistii de frontiera si cei de la Politia Sulina au incercuit zona pentru a indeparta orice persoana aflata in apropiere, deoarece, dupa ce si-a impuscat colegul, Bulgaru a inceput "sa execute foc circular". Un cartus a ricosat intr-un bar din apropiere si a lovit-o mortal pe barmanita care se afla la serviciu. Alte trei persoane au fost ranite de gloantele agentului ucigas.

VICTIME. Persoanele ucise de Bulgaru sunt maistrul militar, Petrica Tipirig (41 de ani), din cadrul Politiei de Frontiera Tulcea, si barmanita Gabriela Ioan (22 de ani), de la o terasa din Sulina. Cei trei raniti sunt agentul-sef adjunct al postului de frontiera Sulina, Constantin Bondar (impuscat in mana si in coapsa), Adam Ciobarceanu, administratorul unei societati comerciale din Sulina (impuscat in piept) si Petre Varabev, maistru la Uzina de apa din localitate (ranit in abdomen). Ranitii au fost transportati la Spitalul Judetean Tulcea, starea lor fiind stabilizata.

ANCHETA. Agentul principal Bulgaru Robert s-a predat in jurul orei 9:00 si e cercetat de politistii de frontiera si politisti, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului teritorial. Robert Bulgaru este acuzat de omor deosebit de grav, el riscand o pedeapsa cu inchisoare pe viata.

×
Subiecte în articol: observator sulina bulgaru