x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au confiscat ţigări de contrabandă de peste 2 milioane lei

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au confiscat ţigări de contrabandă de peste 2 milioane lei

31 Mar 2019   •   15:00
Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au confiscat ţigări de contrabandă de peste 2 milioane lei
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultima săptămână, peste 174.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 12,00, un echipaj al Poliţiei de frontieră a descoperit, pe raza localităţii Bocicoiu Mare, judeţul Maramureş, mai multe colete cu ţigări ascunse în două locuri special amenajate în vegetaţie.

Poliţiştii au anunţat autorităţile ucrainene despre acest caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

Cu această ocazie, în imediata apropiere, a fost descoperit un autoturism de teren marca Mercedes, abandonat, care a fost dus la sediul Poliţiei de frontieră, împreună cu coletele cu ţigări.

Poliţiştii au găsit 15.245 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.500 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot sâmbătă, în jurul orei 8,00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus a observat, pe raza localităţii Straja, judeţul Suceava, într-o anexă ce aparţine unui imobil, mai multe colete cu ţigări.

Cu acordul proprietarului, poliţiştii au ridicat coletele, fiind găsite 14.770 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 172.000 lei.

AGERPRES

×