x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii preferă autosuspendarea în loc de disponibilizare.

Poliţiştii preferă autosuspendarea în loc de disponibilizare.

de Mara Raducanu    |    14 Iun 2011   •   21:00

Astazi se va face o prima centralizare a datelor referitoare la politistii din toate inspectoratele de politie care vor sa-si depuna rapoartele pentru autosuspendarea din functie pe o perioada limitata. Masura a fost luata vineri dupa intalnirea ministrului Traian Igas cu sindicalistii din Politie, fiind una dintre solutiile gasite pentru evitarea disponibilizarilor. Astfel, de data aceasta, de bunavoie si nesiliti de nimeni, oamenii legii au la indemana posibilitatea legala de a parasi pentru doi-trei ani functia pe care o ocupa in structura MAI, pu­tand sa revina in sistem.

'Pana pe 15 iu­nie noi o sa colectam rapoartele ce­lor care doresc suspendarea pe o pe­­­rioada de doi-trei ani, vor sa fie ana­­­lizate punctual, pe fiecare structura in parte. Zilele astea asteptam sa primim primele rezultate la nivel na­tional pentru cei care au optat pentru varianta autosuspendarii. Mai de­parte le vom inainta conducerii Mi­nis­­­t­e­­rului de Interne. Ministrul Igas sus­tinea ca nu vor opta oamenii legii pentru asa ceva. Uite ca, din in­for­ma­ti­ile noastre, chiar sunt destui. Bine, au mai fost si probleme la mo­dul ca in unele inspectorate de politie, unii sefi au recurs la ame­nin­ta­ri de ge­nul «daca vrei autosuspen­dare, te dis­ponibilizez!». Vom vedea dupa ce o sa avem un total la nivel national al ce­lor care vor sa se autosuspende cati oa­meni ai legii vor mai fi disponibili­zati si pe ce criterii', a declarat Marin Gruia, liderul SNPPC. Proce­du­ra de autosuspendare poate fi ana­li­­zata si pusa in aplicare in numai ca­te­va zile de la solicitarea facuta de lu­cratorii din politie.

Vasile Lincu, presedintele Pro Lex, declara dupa discutia de sap­ta­ma­na trecuta cu ministrul Traian Igas si oficialii din conducerea MAI, ca s-a analizat situatia incadrarii in in­di­ca­torii de personal pentru a gasi o al­ter­nativa la reducerea a 1.300 de pos­turi din politie. Acesta a precizat ca solutii agreate atat de sindicalisti, cat si conducerea ministerului au fost pen­sionarea la cerere cu acordarea sa­­lariului compensatoriu intr-un in­ter­val de trei ani, autosuspendarea unor angajati pe o perioada de 2-3 ani si demisia celor care au absolvit Aca­demia de Politie in ultimii zece ani fara returnarea taxei de sco­la­ri­za­re de ca­tre acestia.

×
Subiecte în articol: observator