x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii rutieri vor lua măsuri pentru evitarea blocajelor la începerea anului școlar

Poliţiştii rutieri vor lua măsuri pentru evitarea blocajelor la începerea anului școlar

08 Sep 2019   •   17:00
Poliţiştii rutieri vor lua măsuri pentru evitarea blocajelor la începerea anului școlar

Poliţiştii Brigăzii Rutiere vor acţiona de luni cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje, dar şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, având în vedere că odată cu începerea noului an şcolar se vor înregistra valori ridicate de trafic în zona centrală, pe principalele artere şi la intrările în Bucureşti.

Totodată, au fost constituite dispozitive flexibile de poliţie rutieră ce vor acţiona pentru fluidizarea traficului, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii le solicită conducătorilor auto ca, pentru evitarea neplăcerilor produse de aglomeraţie, să circule cu prudenţă, mai ales în zona unităţilor de învăţământ, să păstreze "centrul liber" al intersecţiei, să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv.

De asemenea, părinţii care îi însoţesc pe cei mici în prima zi a anului şcolar sunt îndemnaţi să folosească autoturismul personal doar dacă este strict necesar, folosirea mijloacelor de transport în comun fiind o opţiune, întrucât reduce numărul de vehicule din trafic de pe anumite artere rutiere intens circulate.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere le recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic şi să ţină cont de o regulă obligatorie pentru siguranţa lor - să nu folosească telefonul mobil în momentul în care traversează o arteră rutieră, mai precizează sursa citată. AGERPRES

×