x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii vor supraveghea intrarea şi ieşirea elevilor de la ore şi traseele pe care se deplasează

Poliţiştii vor supraveghea intrarea şi ieşirea elevilor de la ore şi traseele pe care se deplasează

05 Sep 2012   •   16:14
Poliţiştii vor supraveghea intrarea şi ieşirea elevilor de la ore şi traseele pe care se deplasează

Echipajele de Politie vor fi prezente zilnic, incepand cu prima zi de scoala, in zona intrarilor in unitatile de invatamant, in intervalele orare in care elevii intra sau ies de la cursuri, urmand sa fie supravegheate, de asemenea, traseele pe care se deplaseaza acestia, informeaza IGPR.

Conform planului de masuri, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate, pentru o mai buna comunicare, precizeaza Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti (IGPR).

Politistii vor patrula in zona scolilor si cand elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii, potrivit sursei citate.

Masurile au fost dispuse in cadrul unei videoconferinte a sefului Politiei Romane, Petre Toba, cu reprezentantii inspectoratelor judetene de politie si ai Politiei Capitalei, despre masurile necesare pentru ca noul an scolar sa se desfasoare in siguranta.

Seful Politiei Romane a solicitat, de asemenea, identificarea si controlarea tuturor unitatilor economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atentie deosebita va fi acordata unitatilor de invatamant din mediul rural, politistii din structurile de prevenire, de proximitate si de la posturile comunale urmand sa aiba intalniri atat cu reprezentanti ai scolii, cat si cu parinti si elevi.

O alta masura prevede ca politistii de la rutiera sa fie prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele de maxima afluire a elevilor, mai arata IGPR.

De asemenea, vor fi activate patrulele scolare de circulatie, care vor functiona pe baza regulamentelor proprii.

Totodata, pentru siguranta elevilor, vor fi identificati toti detinatorii de autovehicule destinate transportului scolar, care vor fi instruiti cu privire la obligatiile ce le revin in vederea asigurarii unei stari tehnice corespunzatoare si a utilizarii acestor mijloace strict conform destinatiei.

Mediafax

×