x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poluare pe Răul Jiu

Poluare pe Răul Jiu

de Jurnalul National    |    01 Aug 2007   •   00:00

Răul Jiu a fost poluat accidental cu produse petroliere in aval de Remiza CFR Petroşani, a informat Direcţia Apelor Jiu Craiova.

Reprezentantul Direcţiei, Costică Păunescu, a declarat marţi pentru Rompres că poluatorul Jiului de est este Remiza CFR Petroşani, motiv pentru care societatea a fost amendată cu suma de 80.000 de lei pentru neanunţarea Direcţiei Apelor Romăne de faptul că s-au scurs produse petroliere, precum şi pentru neparticiparea rapidă la acţiunea de depoluare.

"Primarul municipiului Petroşani a sesizat luni după-amiază reprezentantul Direcţiei Apelor Jiu Craiova din cadrul Sistemului Hidrotehnic Petroşani de faptul că pe Jiul de est, in aval de secţiunea evacuării de la Remiza CFR Petroşani, se scurg pe lăngă mal pete de produs petrolier. Imediat, directorul Sistemului Hidrotehnic Petroşani a mers la faţa locului şi a constatat că sesizarea este reală. Scurgerile veneau in Jiu de la decantorul de păcurină, insă poluatorul nu ne-a sesizat", a spus reprezentantul Direcţiei Apelor Jiu Craiova. Costică Păunescu a precizat că reprezentanţii Direcţiei Apelor Jiu Craiova au aplicat de urgenţă materiale absorbante pentru produsele petroliere atăt pe Jiul de est, căt şi pe Jiul de vest şi au izolat sursa de poluare. (Rompres)

×
Subiecte în articol: verde!