x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: 90% din ce s-a prezentat cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat

Ponta: 90% din ce s-a prezentat cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat

31 Mar 2015   •   19:34
Ponta: 90% din ce s-a prezentat cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat

Guvernul intenționează să modifice legislația privind procedurile ANAF referitoare la suspendarea activității firmelor în cazul în care acestea au fost găsite cu sume de bani încasate în neregulă, în plus sau în minus, a anunțat premierul Victor Ponta.

Ponta a menționat că prevederile avute în vedere de Guvern se referă la modificarea aplicării măsurii de suspendare a activității unei companii dacă diferențele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 de lei.

"90% din ce s-a prezentat (de către mass-media — n.r.) cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat. Și pentru acelea 10% adevărate cred că putem pune clar în ordonanță că plus/minus 300 de lei se plătește doar amendă. Doi — atunci când se ia măsura suspendării activității, aceasta să poată fi revocată în aceeași zi dacă se plătește o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Ai 400 de lei în plus în casă, plătești 4.000 de lei și, prima dată, te iert. A doua oară, asta rămâne să discutăm. Putem să punem de 20 de ori suma respectivă și a treia oară să nu mai existe niciun fel de amendă pe care să poți să o plătești și să se suspende activitatea. Ideea este, repet, pe de o parte eu cred că toată lumea trebuie să-și plătească taxele și să fie riguroasă în acest sens și este și un mod de educare a publicului, un respect față de obligațiile noastre. În al doilea rând, nu cred că trebuie să ducem lucrurile la absurd, așa cum se duc în alte situații. Și de aceea, dacă Ministerul Justiției aprobă propunerile ANAF, putem să facem alte reglaje", a explicat premierul.

×
Subiecte în articol: ponta