x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Avem surplus de energie electrică, dar nu avem cui s-o vindem

Ponta: Avem surplus de energie electrică, dar nu avem cui s-o vindem

05 Oct 2013   •   16:17
Ponta: Avem surplus de energie electrică, dar nu avem cui s-o vindem

România are un surplus de energie electrică în acest an, dar nu are cui să o vândă, iar realizarea proiectului cu Turcia este vital în acest sens, a declarat azi premierul Victor Ponta, la Antena 3.

"În ceea ce priveşte energia electrică, unde avem un surplus, a fost un an bun pentru Hidroelectrica, a ieşit din insolvenţă, Compania Energetică Oltenia are producţie, au intrat capacităţi de energie regenerabilă, acum problema este că avem energie şi nu avem cui s-o vindem şi aici proiectul pe care l-am discutat cu primul-ministru al Turciei la Ankara şi anume cablul de transport de energie între România şi Turcia va fi esenţial”, a precizat premierul.

El a adăugat că doreşte independenţa energetică a României, iar pentru asta trebuie exploatate resursele naturale.

"Pentru independenţa energetică mizez, în primul rând, pe exploatarea resurselor naturale şi aici nu ne reducem doar la discuţia despre Roşia Montană, vorbim şi despre multe alte resurse din zona mineritului care trebuie folosite.

Dacă vorbim de gaz, da, mişcarea strategică este exploatarea gazelor, în primul rând cele din offshore, dar şi încercarea explorărilor pentru gaze de şist pentru a nu depinde de nimeni. Noi în momentul ăsta importăm de la Gazprom, când spun că nu vreau să depindem de nimeni, vreau să avem propria noastră producţie, atenţie, care să acopere şi necesarul Republicii Moldova pentru că faimosul gazoduct, pe care nu l-a făcut nimeni şi îl facem noi şi îl mai inspectează preşedintele, va fi gata la timp. Problema este să avem şi gaz să livrăm Republicii Moldova. Deci noi gândim producţia de gaz pentru o populaţie de 24 de milioane nu pentru 20”, a declarat Ponta la emisiunea Income de la Antena 3.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

×