x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Băsescu încearcă să "pună beţe-n roate" proiectului Roşia Montana

Ponta: Băsescu încearcă să "pună beţe-n roate" proiectului Roşia Montana

16 Sep 2013   •   12:40
Ponta: Băsescu încearcă să "pună beţe-n roate" proiectului Roşia Montana

Premierul Victor Ponta susţine că doar Curtea Constituţională "poate decide ce e constituţional sau neconstituţional" şi că preşedintele Traian Băsescu încearcă "să bage beţe în roate" proiectului Roşia Montana.

'Numai Curtea Constituţională poate decide ce este constituţional sau neconstituţional. Cred că preşedintele încearcă să bage beţe în roate la un proiect pe care l-a susţinut foarte mulţi ani. Ştiţi bine că ani de zile domnul Băsescu a fost pentru acest proiect, acum dacă vrea să-l facă Guvernul s-a trezit contra. Cred că este un mod de a face politică extrem de neserios şi cred că singurul lucru bun pe care a-l putea face preşedintele ar fi să participe, să medieze dezbateri nu să pună beţe în roate la tot ce întâmplă în ţară', a declarat Ponta, potrivit Agerpres. .

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, la Ţebea, că actul normativ privind exploatarea zăcământului de la Roşia Montană va fi respins de Curtea Constituţională ''în mod categoric'' deoarece "nu e legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege".

"Marea problemă este că după ce se va face o lungă dezbatere în parlament se va constata că e o lege neconstituţională indiferent care este rezultatul ei. Pentru că nu se poate să faci o lege care să vizeze o firmă", a declarat Traian Băsescu.

În replică, premierul a spus că preşedintele a promulgat de-a lungul mandatului său legi care vizau companii precum Petrom, Rompetrol sau chiar Bechtel.

'Învăţaţi-l pe domnul preşedinte Băsescu că domnia sa, cu mânuţa domniei sale, a promulgat legi privind Petrom, Rompetrol, privind alte companii chiar şi Bechtel-ul, din cât ţin eu minte, tot domnia sa a promulgat şi care recent Curtea Constituţională, în cazul Rompetrol, a spus foarte clar că este constituţională. Ştie şi preşedintele lucrul acesta că nu a uitat ce a semnat. Repet, însă, cred că trebuie să trecem dincolo de acest mod de a face politică în care pui beţe în roate şi te opui la ceva doar ca să fi contra la normalitate, la a discuta despre proiecte economice nu în mod politic. (...) Ştiţi foarte bine cât este de important şi aici mineritul şi în Maramureş şi în alte zone', a arătat primul ministru.

×