x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre pericolul de viitură pe Dunăre: Sper să nu avem pierderi umane

Ponta, despre pericolul de viitură pe Dunăre: Sper să nu avem pierderi umane

19 Mai 2014   •   10:51
Ponta, despre pericolul de viitură pe Dunăre: Sper să nu avem pierderi umane
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la Palatul Victoria, că speră ca viiturile Dunării să nu provoace pierderi de vieţi omeneşti în condiţiile în care instituţiile statului îşi vor face datoria.

"Efectele viiturilor de pe Dunăre să producă cât mai puţine pierderi - materiale vorbesc -, pentru că la pierderi umane sper să nu avem absolut deloc şi cred că dacă ne organizăm foarte bine şi fiecare instituţie îşi face datoria, putem să evităm orice fel de necazuri majore", a spus Ponta, în cadrul unui Comandament pentru situaţii de urgenţă, convocat la Palatul Victoria.

Ponta a anunţat că vicepremierul Liviu Dragnea va merge la Craiova, unde se va organiza un comandament regional care să coordoneze măsurile necesare în judeţele din sudul ţării ameninţate de viiturile de pe Dunăre.

"Domnul vicepremier Dragnea va merge acolo şi va coordona toate instituţiile din zonă. Asta înseamnă autorităţi deconcentrate, autorităţile locale, ISU, tot ceea ce avem la dispoziţie în toate judeţele din sud, pentru că mai repede de o săptămână nu vom putea să stăm liniştiţi. Viiturile care vin din Serbia, din amontele Dunării reprezintă un pericol extrem de ridicat şi e nevoie de concentrarea tuturor forţelor", a conchis premierul Ponta.

Dragnea: Presiunea constantă pe diguri va dura 4-6 săptămâni

    
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la rândul lui, că autorităţile vor monitoriza atent digurile de pe Dunăre, în condiţiile în care, vreme de 4-6 săptămâni, va fi o presiune constantă pe diguri generată de debitul mare.

'Motivul pentru care facem acest centru regional (de coordonare - n.r.) la Craiova este observarea digurilor pe Dunăre pentru că acest debit mare este estimat de colegii de la Hidrologie undeva într-o perioadă de 4-6 săptămâni. Cu o presiune constantă pe diguri ne-a făcut pe noi să realizăm acest sistem de monitorizare permanentă de-a lungul digurilor şi să fie toate forţele pregătite ca în cazul în care apare o fisură undeva să putem interveni în foarte scurt timp', a afirmat Dragnea.


×