x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Eu cred că nu s-a înțeles. Inspecţia Muncii nu a fost desfiinţată, ci reorganizată ca departament

Ponta: Eu cred că nu s-a înțeles. Inspecţia Muncii nu a fost desfiinţată, ci reorganizată ca departament

19 Ian 2015   •   17:04
Ponta: Eu cred că nu s-a înțeles. Inspecţia Muncii nu a fost desfiinţată, ci reorganizată ca departament
Sursa foto: Ponta: Eu cred că nu s-a înțeles. Inspecţia Muncii nu a fost desfiinţată, ci reorganizată ca departament

Inspecţia Muncii nu a fost desfiinţată, ci reorganizată ca departament, a precizat premierul Victor Ponta. El a adăugat că, din punctul său de vedere, doreşte ca lucrurile să fie clare.

"Eu cred că aici nu s-a înţeles bine. Cred că lucrurile trebuie explicate şi sigur se va ajunge şi în instanţă sau la Curtea Constituţională. A fost o propunere a Ministerului Muncii de reorganizare, nu a fost desfiinţată Inspecţia Muncii, ci reorganizată ca departament", a declarat Ponta.

"Cine răspunde de Inspecţia Muncii? Răspunde Guvernul? Atunci e normal să pot să mă reorganizez. Răspund sindicatele? Atunci Inspecţia Muncii aparţine sindicatelor, pentru că, atunci când se întâmplă ceva rău, să vină la Guvern. Și să lămurească şi instanţa sau CCR dacă Inspecţia Muncii este a sindicatelor, atunci e în regulă, dar nu mai răspund eu, Guvernul. Nu a fost desfiinţată, ci a fost reorganizată ca departament. Este totuşi un sistem de organizare, eu înţeleg interesul sindicatelor, dar atunci să fie şi responsabilitatea la ei. La mine să fie responsabilitatea şi la ei drepturile? Nu merge aşa", a afirmat premierul.

Înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, prin OUG nr. 86/2014, va avea drept rezultat o subordonare politică a acestei instituţii, fenomen care va atrage după sine atât lipsa de stabilitate în funcţie a inspectorilor de muncă, cât şi diminuarea eficienţei activităţii acestora, prin încărcarea cu alte sarcini care ţin de asistenţă socială, a afirmat într-o conferinţă de presă, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

Poziţia liderului BNS este susţinută şi de preşedinţii celorlalte patru confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional - respectiv Bogdan Hossu (CNS Cartel Alfa), Leonard Bărăscu (CNSLR Frăţia), Iacob Baciu (Confederaţia Sindicatelor Democratice din Romania) şi Ion Popescu (CSN Meridian).

×