x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta îi "linişteşte" pe elevi: Camerele de supraveghere de la BAC nu vor fi eliminate, "nici acum şi nici în viitor"

Ponta îi "linişteşte" pe elevi: Camerele de supraveghere de la BAC nu vor fi eliminate, "nici acum şi nici în viitor"

06 Iun 2012   •   10:47
Ponta îi "linişteşte" pe elevi: Camerele de supraveghere de la BAC nu vor fi eliminate, "nici acum şi nici în viitor"

Premierul Victor Ponta a solicitat ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, sa verifice situatia de la examenul de Bacalaureat destinat sportivilor olimpici. In acelasi timp, primul ministru a declarat ca doreste mentinerea camerelor de supraveghere, precizand ca acestea nu vor fi eliminate nici acum si nici in viitor.

"Domnule ministru Pop, va rog sa vedem ce s-a intamplat la Bac-ul olimpicilor. Lasati camerele de luat vederi acolo unde sunt, nu le scoatem si nu le scoatem nici in viitor", a spus premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a cerut totodata ministrului Pop sa explice ca la aceasta sesiune de Bacalaureat s-au prezentat sportivi olimpici, si nu elevi participanti la diferite olimpiade de matematica sau fizica.

"Denumirea de Bac-ul olimpicilor cred ca ne-a derutat pe toti, lumea se gandea la cei care participa la olimpiade de matematica, fizica, si de fapt era vorba de sportivi, dintre care banuiesc ca multi nu vor fi la Olimpiada de la Londra", a conchis premierul.

Promovabilitatea la Bacalaureatul din vara anului trecut a fost de 45,72%, cea mai slaba din ultimele doua decenii. La examenul din 2011 au fost aplicate cele mai severe masuri de supraveghere, inclusiv cu camere video, pentru descurajarea si depistarea fraudelor.

In acelasi timp, promovabilitatea la Bacalaureatul dedicat elevilor din loturile pentru olimpiade si concursuri internationale sportive sau pe discipline a crescut cu mai putin de un procent dupa rezolvarea contestatiilor, de la 34,2 la 35%, fiind promovati doar sapte dintre cei 319 care au contestat notele.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, s-a declarat surprins de numarul mare de candidati din aceasta sesiune si a cerut "o investigatie", in conditiile in care, a precizat el, la Centrele Nationale Olimpice pentru Pregatirea juniorilor activeaza doar 108 sportivi cu varsta de Bacalaureat.

×